Segít a tűzijátékon az OMSZ, igaz, egy másik

Digitális térképpel is segíti a tűzijátékra látogatókat az Országos Mentőszolgálat (OMSZ) – közölte a szervezet kommunikációs vezetője pénteken.

2022. augusztus 26., 13:37

Szerző:

Győrfi Pál, az OMSZ kommunikációs vezetője közleményében azt írta: az augusztus 27-i „Tűz és fények játéka” műsoron látványos és monumentális drón show, ünnepi fényfestés lesz, ahol a mentők a Duna két partján nézők tömegeinek biztonságáról gondoskodnak úgy, hogy közben az életmentő alaptevékenység a főváros és az ország egyéb területein is folyamatos és zavartalan maradjon. 

A mentőegységek a terület gondosan kiválasztott pontjaira települnek, összesen 43 helyszínen, helyzetüket pedig a mentők által külön erre a célra készített digitális térképen bárki pillanatok alatt megkeresheti – írta. 

A térkép a mentőszolgálat weboldalán – www.mentok.hu/tuzijatek – és a több mint félmillió felhasználó okostelefonján működő, mindenki által letölthető ÉletMentő applikáción keresztül (információ-chatbot-tűzijáték) is elérhető.

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén is: a hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok. A szél erős, olykor viharos lesz és többfelé lehet eső, zápor, akár zivatar - derül ki a HungaroMet Nonprofit Zrt. előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.

Nem sok jóval kecsegtet az időjárás: marad az április első felének megfelelő hőmérséklet és éjszakánként talajmenti, a fagyzugos helyeken gyenge fagyok veszélyeztetik a gyümölcstermést - írta a HungaroMet Zrt. csütörtöki agrometeorológiai elemzésében.