Schmidt Mária: Orbán Viktornak sok titka van

Schmidt Mária szerint vissza kellene állítani a sorkötelezettséget, mert a NATO önmagában nem védi meg Magyarországot.

2022. október 12., 12:08

Szerző:

Megjelent Schmidt Mária Látlelet az orosz–ukrán háborúról című könyve. Ebből az alkalomból a Terror Háza főigazgatója interjút adott a Mandinernek, melyben többek között arról beszél, hogy hogyan lehetne lezárni az orosz-ukrán háborút, miért fontos a sorkatonaság, és milyen titkai vannak Orbán Viktornak.

Tárgyalások mentén kell lezárni a konfliktust

„Meg kellene állapodniuk a harcoló feleknek. Az asztal egyik végén az oroszoknak, a másikon az amerikaiaknak kell ülniük” – jelentette ki Schmidt Mária az interjúban. Az Ukrajna Érdemrendjével is kitüntetett történész könyvet is írt a témáról Látlelet az orosz–ukrán háborúról címmel. A háború kapcsán azt is kifejtette, hogy tévhit, hogy a háború a régi korok velejárója. „Amikor a fegyveres harc a határunk túloldalán zajlik, amikor az oroszok mozgósítanak, akkor meg kell értenünk, csak a NATO-tól nem várhatjuk el a védelmünket. Elsősorban mi tartozunk felelősséggel saját magunkért.”

Schmidt szerint Európa rosszul sáfárkodott a képességeivel, belekényelmesedett a jólétbe, és elfogadta, hogy az Egyesült Államok gondoskodik a védelméről. Úgy véli, Európa eközben csak jól él, de „közel a böjt ideje”.

Orbán Viktorról is kérdezték a Terror Háza főigazgatóját. Arra a kérdésre, hogy mi a miniszterelnök titka, azt felelte:

„Sok titka van. Elfogult vagyok vele szemben, közel áll hozzám. Lenyűgöző intellektuális képességekkel rendelkezik. Nagyon gyors, nagyon bátor, és nagyon széles látókörű. Elképesztő munkabírás jellemzi, és nagyon megbízható” 

– mondta Schmidt.

(Kiemelt fotónk: Schmidt Mária. MTI/Kovács Anikó)

 

 

 

00:01

Fennállása huszadik évfordulójához érkezett az MVM Partner Zrt., Magyarország legnagyobb villamosenergia-nagykereskedője. Az elmúlt két évtizedben a társaság nagy utat bejárva és jelentős mérföldköveket elérve számos módon járult hozzá a magyar villamosenergia-rendszer ellátásbiztonságához és a rezsicsökkentés biztosításához.