Lázas kínai utas lett rosszul a Budapestre tartó repülőn, Ferihegyen elkülönítették

2020. február 3., 21:28

Szerző:

A repülőgépen lett rosszul egy kínai utas Budapestre tartva, a leszálláskor már 39 fokos láza volt. A Szent László Kórházban vizsgálják – adta hírül az MTI. A hőkamera szűrte ki, közölte a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK).

A tájékoztatás szerint a repülőtéren elkülönítettek a Kínából érkező kínai állampolgárt. A manuális lázmérő is kimutatta nála a 39 fokos lázat. Az utast az egészségügyi szakmai protokollnak megfelelően

azonnal elkülönítették a Nemzeti Népegészségügyi Központ repülőtéri vizsgálójában.

Az eddigi információk szerint a magyarországi tartózkodási engedéllyel rendelkező kínai nő a repülőn lett rosszul, előtte nem volt panasza. Január 12-én hagyta el Magyarországot, és most jött vissza, Vuhanban sem ő, sem családtagjai nem jártak - írta az NNK. Az életbe léptetett eljárásrendnek megfelelően az erre a célra kijelölt Szent László Kórházba szállították, ahol soron kívüli orvosi vizsgálatnak vetik alá.

A repülőtéren a protokollnak megfelelően azonnal megkezdték a fertőtlenítést, mind a gépen, mind azokban a helyiségekben, ahol áthaladt vagy tartózkodott az utas.

A legmagasabb jövedelmű járásokban is hozzá lehet jutni a legmagasabb támogatáshoz, ha az igénylő keresete alacsony. Akár a 3,8 millió forintot is elérheti a támogatás összege, ha a felújítással sikerül 40 százalék fölé tornászni az energiamegtakarítást.