Rossz napja volt: lopott autót vezetett, rendőrségre zuhant

A debreceni rendőrkapitányság telephelyén landolt a gépjármű kedden éjszaka. Feszítővágóval kellett kiszabadítani a sofőrt, aki lopott autót vezetett, jogosítvány nélkül.

2021. május 27., 13:32

Szerző:

Kedden késő este egy férfi a debreceni Vágóhíd utcai felüljárón az Attila tér irányába közlekedve elvesztette az uralmát a jármű irányítása felett és a szalagkorlátnak csapódva lezuhant a felüljáróról. A gépkocsi többször megpördült a tengelye körül, majd a Debreceni Rendőrkapitányság kerítését áttörve egy fás-bokros részen landolt. A debreceni hivatásos tűzoltók több gépjármű-fecskendővel vonultak a helyszínre.

Az autóban három ember utazott, ketten ki tudtak szállni, és el akartak futni, de a sofőr az összeroncsolódott autóban rekedt.

A rendőrök perceken belül elfogták a két férfit a helyszíntől nem messze. Mindkettőjüket előállították a rendőrkapitányságra, ahol arra is fény derült, hogy a sofőr soha nem rendelkezett vezetői engedéllyel, valamint az autót a munkahelyéről hozta el a munkáltatója tudta nélkül.

A kocsiba szorult barátjukat a mentőszolgálat munkatársai az elsődleges orvosi vélemény alapján súlyos sérülésekkel vitték kórházba.

A Debreceni Rendőrkapitányság a 22 éves járművezetőt engedély nélküli vezetés miatt szabálysértési őrizetbe vette, valamint közúti közlekedési baleset gondatlan okozása vétség és jármű önkényes elvétele bűntett megalapozott gyanúja miatt büntetőeljárást indított ellene. A hatóság a segítségnyújtás elmulasztását is vizsgálja mindkét férfi esetében.

(Kiemelt képünk: police.hu)