Rossz hír érkezett a frontérzékenyeknek

Hidegfront nehezíti a csütörtöki napot. 

2022. január 6., 06:48

Szerző:

Csütörtökön erős hidegfronti hatást tapasztalhatunk. Fejfájás, görcsös panaszok, ízületi problémák léphetnek fel az átvonuló hidegfront miatt – közölte csütörtökön az Időkép.

Csütörtökre virradó éjszaka és reggel délnyugaton havas esőre, havazásra, délkeleten, keleten inkább esőre készülhetünk. A csapadék délelőtt kelet felé elvonul, és északnyugat felől egyre többfelé szakadozik fel a felhőzet, süt ki a nap. Délután már csak néhol alakulhat ki egy-egy zápor, hózápor. Többfelé élénk, helyenként erős lesz az északnyugati szél. A csúcshőmérséklet már csak 3 és 8 fok között alakul.

Pénteken ragyogóan napos időre készülhetünk, a szél legyengül, mérséklődik. Hajnalban -12, -3 fokig süllyed a hőmérséklet, napközben pedig mindössze -1 és +3 fok közötti értékeket mérhetünk.

Szombaton a keleti, déli országrészbe érkezik csapadék, ami túlnyomóan hó formájában hullhat le. A Dunántúlon változóan felhős-napos idő lesz jellemző. Gyenge lesz a légmozgás. Ismét fagyos lesz a reggel, -11 és -2 fok közé hűl le a levegő, napközben pedig -1, +3 fokra készülhetünk.

Vasárnap keleten ígérkezik több napsütés, a Dunántúlon felhős lesz az ég, az északi felén kevés hó hullhat. Utóbbi tájakon feltámad a délies szél. A minimumok -12, -2, a maximumok -2, +4 fok között alakulnak – írta részletes időjárás jelentésében az Időkép. 

(Kiemelt képünk illusztráció. Fotó: Unsplash)

14:56

Orbán Viktor miniszterelnök hétfőn a Karmelita kolostorban fogadta George Friedman magyar származású, nemzetközileg elismert amerikai geopolitikai stratégát – tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.