Rogánék nagyon titkolják, mit írtak az emberek a Soros-konzultációs ívekre

2017. november 22., 15:51

Szerző:

Hadházy Ákos, az LMP társelnöke egy hónapja próbálja elérni, hogy személyesen bejuthasson a konzultációs lapok raktárába, de a hét elejéig csak kitérő válaszokat kapott. Ezért hétfőn a parlamentben megkérdezte Rogán Antalt, hogyan gondolhatja a kormány, hogy a konzultáció eredményét bárki hitelesnek fogja elfogadni, ha a lebonyolítás körülményei teljesen átláthatatlanok.

Hadházyt kedden értesítették, hogy csütörtökön megtekintheti a visszaérkezett leveleket, de, ők tudják, miért, iszonyúan szűkre szabták az idejét. Fél ötre a Nemzeti Infokommunikációs Szolgáltató Zrt. VIII. kerületi érkeztető központjába kapott időpontot, háromnegyed óra múlva azonban már Zuglóban kell lennie a cég üzemeltetési telephelyén, majd egy újabb háromnegyed óra múlva ismét a VIII. kerületbe kell mennie, hogy bejuthasson a Kopint-Datorghoz.

Rogánék ugyanakkor kikötötték, hogy a politikus nem viheti magával a sajtó képviselőit.

A kabinetiroda nem oszlatta el Hadházy bizalmatlanságát. Mint a lapnak elmondta, látogatásának akkor lenne értelme, ha nyilvánosan, az újságírók előtt nézhetné meg a kérdőíveket, és ha nem munkaidőn kívüli időpontot kapott volna, mert így nem találkozhat a válaszok értékelését végző személyzettel sem – írja a 24.hu.

Május 1-jén a délutáni órákban 24 Celsius-fok körüli csúcshőmérsékletre van kilátás. A hét második felében változékonyabbá válik az időjárás, többfelé kell élénk, erős szélre és esőre készülni, emellett kissé visszaesik a hőmérséklet is – derül ki a HungaroMet Zrt. előrejelzéséből, amelyet vasárnap juttattak el az MTI-hez.