Rogán már a Fidesznek is nagyon kínos, Orbán háta mögé bújtatják, hogy egyáltalán képviselő lehessen

2017. november 4., 12:38

Szerző:

A héten a Juhász Péter Együtt-elnök és Fekete-Győr András, a Momentum Mozgalom vezetője között kitört vita egyik mellékszálaként röppent fel újra a hír, hogy Rogán Antal kabinetminiszter nem indul egyéni képviselőjelöltként a jövő évi választásokon. Erről először az enyhén szólva Fidesz-közeli Magyar Idők tényként  írt még október elején, a hvg.hu pedig most a Juhász–Fekete-Győr affér nyomán elengedett egy e-mailt a Miniszterelnöki Kabinetiroda felé, hogy igaz-e az információ.

Fotó: MTI/Kovács Attila

Válasz nem érkezett, az viszont maximálisan érthető lenne, ha a Fidesz nem akarná egyéni képviselőjelöltként indítani Rogánt az V. kerületben, Budapest 1. számú választókerületében. A Nemzeti Kabinetiroda vezetője nemcsak a Fidesz, hanem egész Magyarország egyik legnépszerűtlenebb politikusa, rendszerint Németh Szilárddal, Semjén Zsolttal és Gyurcsány Ferenccel vív késhegyig menő küzdelmet az utolsó helyért a felmérésekben. Ez nem meglepő – az V. kerületi ingatlanpanamától kezdve a letelepedésikötvény-bizniszen át a Hunguard-sztoriig, az egymilliós aktatáskától a bordeaux-i homárlevesen és a helikopteres kéjutazáson át a római luxushotelig mindent megtett, hogy végtelenül antipatikus legyen –, az viszont annál inkább, hogy a botránysorozat ellenére kitartóan élvezi Orbán Viktor bizalmát. A Népszabadság a bezárása napján, 2016. október 8-án éppen ezzel foglalkozott, és arra jutott, hogy Orbán minden botrányt megbocsát, amíg Rogán ilyen szépen szolgál, de úgy tűnik, a bizalom nem terjed ki arra, hogy Rogánt jövőre versenybe állítsák a korrupciós ügyeit leleplező Juhász és Fekete-Győr ellen, és csak a Fidesz országos listáján, Orbán mögé bújva juthat az Országgyűlésbe. 

A Magyar Idők egy hónapja egyébként azt írta, hogy Rogán – aki 2014-ben még megnyerte a választókörzetét – azért nem méreti meg magát egyéni képviselőjelöltként, mert a Fidesz kampányát fogja irányítani. Úgy hírlik, a kormánypárt Böröcz Lászlót, a Fidelitas elnökét indítja helyette.