35 milliót sikerült félretennie Rogán Antalnak fél év alatt

2019. február 1., 00:42

Szerző:

Friss vagyonnyilatkozata tanúsága szerint a Miniszterelnöki Kabinetiroda vezetőjének sikerült látványosan gyarapítania a vagyonát, amíg ugyanis fél évvel ezelőtti, 2018. májusi vagyonnyilatkozatában még csak 3,87 millió forintja volt takarékbetétben, a most közzétett vagyonnyilatkozata szerint viszont már 39,37 milliója van. Ehhez már tényleg kell egy Louis Vuitton táska, főleg, hogy a tárcavezető a 18,2 milliós tartozásából egy árva forintot sem törlesztett. A 35 milliós megtakarítás forrása valószínűleg találmány-hasznosítási jogból származik, Rogán Antal ugyanis feltaláló, szabadalma van, amelyért 42,645 milliót kapott a MobilSign Kft.-től. 

Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Szecsődi Balázs

Egyébként van egy lakása a II. kerületben, egy nyaralója Balatonlellén, egy lakóháza Szakonyfaluban, ahol még erdőket és szántókat is magáénak tudhat. Ezen kívül továbbra is egy Iványi-Grünwald Béla és egy Bak Imre-festmény tulajdonosa.

Cikkünk egy sorozat része, 2019. január 31-ig ugyanis az országgyűlési képviselőknek, a függetlenként politizáló Szél Bernadettnek és Hadházy Ákosnak, a Fidesz, az MSZP, a Jobbik, az LMP, a DK, a Párbeszéd, a Liberálisok politikusainak le kellett adniuk a vagyonnyilatkozatukat, de ugyanerre kötelezi a törvény az Orbán-kormány tagjait, a Magyar Nemzeti Bank és az Állami Számvevőszék elnökét, illetve a legfőbb ügyészt is. Kattintsanak!

Május 1-jén a délutáni órákban 24 Celsius-fok körüli csúcshőmérsékletre van kilátás. A hét második felében változékonyabbá válik az időjárás, többfelé kell élénk, erős szélre és esőre készülni, emellett kissé visszaesik a hőmérséklet is – derül ki a HungaroMet Zrt. előrejelzéséből, amelyet vasárnap juttattak el az MTI-hez.