A Rogán Antal által felügyelt hivatal döntött Rogán Cecília cégének 273 milliós állami támogatásáról

2019. július 23., 14:15

Szerző:

K-Monitor korrupciókutatással és közadatokkal foglalkozó szervezet gyűjtése szerint eddig legalább 273 millió forint szponzorációs támogatás kapott állami cégektől Rogán Cecília cégének, a Nakama & Partnersnek a sporteseményei.

  • A Szerencsejáték Zrt. 63 milliót adott a Nemzeti Futóversenyre;
  • Az Antenna Hungária összesen 50 millió forinttal támogatta a Fitbalance Aréna és Fitbalance Kids nevű rendezvényt, illetve 10 millió forinttal a Nemzeti Futóversenyt;
  • Az MVM 80 millió forinttal támogatta a Fitbalance Arénát, 70 millióval a Nemzeti Futóversenyt.

Az állami támogatások pontos mértéke nem ismert, a K-Monitor általi összesítés a már megismert adatokon alapul. Mivel állami cégek támogatásáról van szó, a Nemzeti Kommunikációs Hivatalnak kellett jóváhagynia, de a K-Monitor szerint visszatartanak adatokat, így az összeg magasabb is lehet. Megjegyzendő,

a Nemzeti Kommunikációs Hivatalt a Rogán Antal által vezetett Miniszterelnöki Kabinetiroda felügyeli, tehát tudomásuk lehetett a miniszter feleségének támogatásáról.

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén is: a hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok. A szél erős, olykor viharos lesz és többfelé lehet eső, zápor, akár zivatar - derül ki a HungaroMet Nonprofit Zrt. előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.

Nem sok jóval kecsegtet az időjárás: marad az április első felének megfelelő hőmérséklet és éjszakánként talajmenti, a fagyzugos helyeken gyenge fagyok veszélyeztetik a gyümölcstermést - írta a HungaroMet Zrt. csütörtöki agrometeorológiai elemzésében.