Hibás ÁRSTOP táblát készítettek Rogánék a boltoknak

Ki kell függeszteni az árakat a boltokban.

2022. január 27., 08:55

Szerző:

Újabb részletek derültek ki a néhány nap múlva életbe lépő élelmiszerárstopról. A friss Magyar Közlönyben a Rogán Antal által  jegyezett rendelet rögzíti az eredeti rendeletben előírt „tájékoztatási kötelezettség” részleteit is, szúrta ki az mfor. 

A rendelet szerint  az árstopról szóló tájékoztatót a rendeletben érintett üzletek „vásárlók által használható összes bejáratánál, az üzletben szokásosan használt információs táblákkal megegyező méretben” ki kell elhelyezni. A tájékoztató mérete és pontos formája az érintett üzletek méretétől is függ,

Például „a hipermarket, nagyméretű szupermarket, szupermarket, diszkont és a diszkont területi minimumánál kisebb, de bruttó 200 m2-nél nagyobb alapterületű üzletet üzemeltető kereskedő” számára az alábbi dokumentumot kötelező kihelyezni,:  „legalább 297×420 milliméter nagyságú (A3 méret) méretben, jól látható információs táblán.

Igen, jól látja a kedves olvasó, a kormany.hu oldalról letölthető verzió egy kissé furcsára sikerült. 

 

A rendelet mellékletében még helyesen szerepel a tábla.

 

(Kiemelt kép: Budapest, 2020. november 24. Rogán Antal, a Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető miniszter éves meghallgatásán az Országgyűlés igazságügyi bizottságának ülésén az Országházban 2020. november 24-én. MTI/Kovács Tamás)