Kétszeres áron kell visszavásárolnia az V. kerületnek egy játszóteret, amelyet még Rogán Antal önkormányzata adott el

2019. december 2., 11:08

Szerző:

Kormányhivatali határozat kötelezi a belvárosi önkormányzatot arra, hogy a Bástya utca 1-11. szám alatti, 1728 négyzetméteres telek kisajátításáért 815,5 millió forintot utaljon át a terület eddigi tulajdonosainak, a MAZ Investmentnek – derül ki a 24.hu birtokába került októberi dokumentumokból, amelyet a fővárosi kormányhivatal igazgatója jegyez. Ez azt jelenti, hogy az V. kerület kisajátítja a Bástya utcai játszóteret, de 415 millió forinttal drágábban vásárolja vissza, mint amennyiért a Belváros egyik legértékesebb telkét 400 millióért a korábbi polgármester, Rogán Antal vezette önkormányzat tíz éve eladta.

A telken – amelynek a kisajátításával a Belváros beismeri, hogy kijavít egy régi vezetés által elkövetett hibát– az eltelt időszakban semmilyen fejlesztés vagy beruházás nem történt, a korábbi parkoló már nem működik, sőt, egy vita miatt az óvodások sem használhatják már egy éve a telken lévő kis játszóterüket. 

A Závecz közvélemény-kutatása szerint Magyar Péter pártjának EP-listája a kutatás első felében jelentősen megelőzött minden ellenzéki pártot a DK–MSZP–Párbeszéd kivételével, így a harmadik helyen szerepel a rangsorban. A teljes lakosság 11%-a, a biztos szavazók 14%-a voksolna rá.