Robbanóanyagot készített S. Ábel, a gyorséttermi lövöldöző

2018. február 17., 13:48

Szerző:

Befejezték a nyomozást a budapesti rendőrök annak a férfinak az ügyében, aki robbanóanyagot készített otthonában.

A 30 éves budapesti S. Ábel 2017. július 27-én újbudai lakásában háztartási vegyszerekből olyan elegyet állított elő, ami robbanóanyagnak minősül - írja a police.hu. A férfi a veszélyes anyagot ezt követően egy XI. kerületi erdős területre vitte és otthagyta. A bevezetett nyomozati cselekmények alapján a rendőrök a robbanóanyagot az erdőben megtalálták, és S. Ábelt a lakásán 2017. július 28-án elfogták. A férfi lakásán tartott házkutatás során a nyomozók robbanóanyag előállítására alkalmas eszközöket találtak.

A robbanóanyaggal vagy robbantószerrel visszaélés bűntett miatt indított ügyet a Budapesti Rendőr-főkapitányság Nyomozó Főosztály munkatársai a napokban befejezték és a keletkezett ügyiratot vádemelési javaslattal megküldték az illetékes ügyészség részére.

A Blikk úgy tudja, a jelenleg is börtönben lévő S.Ábel könyvkötőként dolgozik a váci börtönben, sokat beszélget közéletről, mindenről van véleménye egy rabtársa szerint. Édesapja és édesanyja rendszeresen látogatja, ahogy a korábbi ügyei alatt is, hisznek fiuk ártatlanságában. A férfit korábban azért ítélték el, mert 2013-ban egy budapesti gyorsétteremben fegyverrel többször a levegőbe lőtt. Ezt megelőzően­ pedig joghallgatóként egy versében iskolatársai megölésével fenyegetőzött.

Kedden túlnyomóan derült, száraz időre van kilátás. Európa időjárását egy kiterjedt anticiklon befolyásolja. Napközben többfelé megélénkül, kedden a Dél-Dunántúlon időnként meg is erősödik a délkeleti, keleti szél.

Olyan szabályokat akartak bevezetni a koreaiak által vezetett iváncsai akkumulátorgyárban, ami kiverte a biztosítékot a magyar munkavállalóknál. Nem mondják meg, mi az oka, ha rosszul lesznek a dolgozók a munkahelyükön, a szigorú biztonsági előírásokra viszont nagyon odafigyelnek, a telefonok kamerája le van takarva, amit a biztonsági szolgálat ellenőriz is. A Házon kívülnek az iváncsai akkumulátorgyár két dolgozója mesélt arról arc és név nélkül.

Magyarországon tavaly 115 ezer 65 évesnél idősebb magyar dolgozott a nyugdíj mellett. A legtöbben a feldolgozóiparban tevékenykedik, de a kereskedelemben és gépjárműjavításban is szép számmal dolgoznak az idősek.