Ne most vegyen sparheltet, mert elkapkodják

Sparhelt, cserépkályha, napelem – ezekre a termékekre keresnek rá a legtöbben. 

2022. augusztus 2., 15:35

Szerző:

Szemmel látható változás állt be a Vatera oldalán a leggyakrabban beírt keresőszavaknál. A változás a cég szerint az új rezsiszabályokra vezethető vissza – írja a hvg a Vatera alapján. A nyári slágerektől jócskán eltérő termékekre keresnek most rá a Vaterán a látogatók: a rezsicsökkentés megváltozásának július 13-i bejelentését követően

a cserépkályha és a sparhelt szavak kerültek a 10 leggyakrabban beírt kulcsszó közé.

Azt követően, hogy a kormány július 21-én az augusztus 1-jével hatályba lépő változások konkrétumait is ismertette, tovább bővült a rezsicsökkentéssel kapcsolatba hozható keresések aránya a top 10-ben.

A Vatera szerint a tíz leggyakrabban begépelt kulcsszóból öt a háztartások költségeinek csökkentéséhez kapcsolható.

A sparhelt, a cserépkályha és a napelem egyértelműen kapcsolódik a rezsicsökkentés témájához, de vélhetően sokan a gépkocsi kiváltása céljából keresnek elektromos rollerre. Hozzátették: ez a kifejezés sem tavaly ilyenkor, sem az előző héten nem volt benne a top 10-ben.

(Kiemelt képünk illusztráció. Fotó: Fortepan / Kovács Márton Ernő)

Tegnap 21:15

A háború és a brüsszeli szankciók okozta energiaválság miatt a kormány kiviteli tilalmat rendel el az energiahordozókra, így a tűzifára is. Az energia-ellátásbiztonság szempontjából stratégiai jelentőségű tűzifa külföldre történő kivitelét a kormány kontroll alatt tartja, szükség esetén korlátozni is tudja és elővásárlási jogával is élhet, közölte Nagy István agrárminiszter a Magyar Közlönyben megjelent rendelettel összefüggésben.

Tegnap 19:56

Új villamosjáratot indít a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) szombaton, a 2B jelzésű villamos Pesterzsébet és a Jászai Mari tér között jár majd. A pesti fonódó villamosfejlesztés részeként induló járat átszállás nélkül tesz elérhetővé három metrójáratot a XX. kerületi lakosoknak.