Videó:szalagkorlátok közt flipperezett a részeg sofőr

Az M3-as autópálya káli szakaszán egy részeg sofőr szalagkorláttól szalagkorlátig csapódott. A Magyar Közútkezelő videón rögzítette a felelőtlen sofőr ámokfutását, amely során csodával határos módon sikerült elkerülni a balesetet. Persze arra járt egy szolgálaton kívüli rendőr is. 

2022. augusztus 4., 11:44

Szerző:

Nemrég az M3-as autópálya káli szakaszán rögzítette a Magyar Közútkezelő  forgalomfigyelő kamerája, ahogy egy autós letarolja a belső sáv szalagkorlátját, majd onnan átcsapódik a leállósávba és onnan vissza a belsőbe. Csodával határoson módon két arra haladó autóson éppen megúszta az ütközést. Mint kiderült, a balesetet szenvedett jármű vezetője ittas volt. Öröm az ürömben, hogy a baleset után azonnal megállt egy jármű, a sofőr kitette a vészvillogót, az elakadásjelző háromszöget és irányítani kezdte a forgalmat. Mindezt rutinosan tette, ugyanis egy szolgálaton kívüli rendőr volt az illető, aki azonnal szolgálatba helyezte magát, ezért is volt rajta hatósági mellény. A gyors reagálásával a többi szakember kiérkezéséig segítette a közlekedőket, így nem történt további baleset a helyszínen.

 


„Ezzel a videóval szeretnénk mi is mantrázni, hogy dönteni kell: iszol vagy vezetsz.”

 (Kiemelt fotó: Összeroncsolódott személyautó egy benzinkútnál, az M1-es autópálya Budaörsi szakaszánál. MTI/Mihádák Zoltán)

18:05

Felkaptuk a fejünket: az év lakóháza közönségszavazásán egy kisújszállási „mediterrán” családi ház lett az első, a magyar települések látványvilágának tipikus képviselője a kádári kockaházakat követő rendszerváltás utáni korban. Hogyan terjedt el, kik alakítják az építészeti közízlést, miért esik nagyon messze a tervezők stílusa a közönség igényeitől, miért fontos a telekméret, a kert, s miféle térkövezett zsákutcába vezet az utunk – ezekről beszélgettünk Tamáska Máté egyetemi tanárral, szociológus-műemlékvédővel, a város- és falukutatás, az építészetszociológia művelőjével.