Képes-e szexuális életet élni? – Elképesztő kérdéseket kap a lúgos orvos áldozata a bíróságtól a polgári perben

Renner Erikát újabb vizsgálatokkal traumatizálnák teljesen feleslegesen.

2020. január 16., 18:05

Szerző:

Sem az alperes, vagyis a lúgos orvosként ismert Bene Krisztián, sem jogi képviselője nem jelent meg a bíróság január 15-i ülésén abban a polgári peres ügyben, amiben Renner Erika kártérítést próbál megítéltetni a bírósággal az elkövetőnél – derül ki a Nők Lapja Café cikkéből

A lap szerint a 2017 decemberében indult ügy semmit sem halad, mert a bíró annak ellenére kért be különböző szakértői véleményeket a tizenegy év börtönre ítélt Bene Krisztián áldozatának állapotáról, hogy a büntetőjogi perben Renner Erikát már vizsgálták, és születtek igazságügyi szakértői vélemények is, amelyeket átemeltek a polgári perbe okiratként. Erikát az NLCafé riportja szerint még jobban traumatizálta az újabb vizsgálatok gondolata, akárcsak az, hogy újra megkérdőjelezik súlyos sérüléseit.

A a bíróság az  alábbiakra kíváncsi Renner Erikával kapcsolatban: 

  • Szedett-e fogamzásgátlót?
  • A meglévő általános állapotára/életkörülményeire tekintettel spontán vagy lombikprogramban történő gyermekvállalásra lett-e volna esélye?
  • Gyermekvállalásra spontán vagy lombikprogram keretében lett volna nagyobb esélye?
  • Jelenleg milyen állapotban van a felperes méhe?
  • Megállapítható-e, hogy a támadás miatti sérülések és azok következményei a felperes spontán megtermékenyülését, valamint a terhesség kiviselését befolyásolták az azóta eltelt időszakban? Amennyiben igen, úgy kérik, hogy a szakember határozza meg a befolyásoltság mértékét, és mutassa be, hogy miként alakult a felperes sérülések elszenvedését megelőző állapotához képest.
  • Képes-e a felperes szexuális életet élni?
  • A hüvelyi sérülés milyen konkrét hátrányt okoz Erika életében?
  • Milyen mértékben járult hozzá Erika jelenlegi állapotához a sajtónyilvánosság, az elnyúló kezelési időszak és maga a lúggal való leöntés? Hatásukat százalékban kellene az orvosszakértőnek megállapítania.
  • Milyen volt Erika támadás előtti egészségi állapota, a traumát megelőzően volt-e esetleg pszichés megbetegedése?

Ezekre a kérdésekre a tegnapi tárgyalási napon kellett volna választ kapni, de a Nemzeti Szakértői és Kutató Központ tavaly június óta kapacitás hiányra hivatkozva nem tudja elvégezni a bíróság által kért vizsgálatokat. A bíró ezért újabb intézményt kénytelen felkeresni.