Rendőrök teperték le az MSZP alelnökét a Kossuth téren, kórházba került

2018. december 8., 15:18

Szerző:

Megpróbált áttörni a rendőrsorfalon a Kossuth térnél, majd az egyenruhások leteperték Komjáthy Imrét, az MSZP alelnökét a szakszervezetek által tartott szombati tüntetésen - írta a Népszava. A rabszolgatörvény elleni demonstráción felszólaló Székely Tamás, a Magyar Szakszervezeti Szövetség alelnöke arra biztatta a pártokat és politikusaikat, ha van merszük, mutassák meg, hogy igenis hajlandók kiállni a dolgozókért. Az MSZP alelnöke magára vette a felszólítást, egy zászlóval felpattant a színpadra, és azt javasolta, foglalják el a Kossuth teret.

Maga járt elöl a példával, így amikor megpróbált áttörni a rendőrsorfalon, annak tagjai leteperték. Meglehetősen erőteljesen tették mindezt. A szocialista politikust úgy kellett kitámogatni a Kossuth térről: Tóth Bertalan pártelnök és Nyakó István vállába kapaszkodva tudta csak elhagyni a helyszínt.

Jelen pillanatban a Fiumei úti Országos Baleseti Intézetben vizsgálják, milyen sérülést szenvedett. AZ MSZP elítéli a rendőrök durva fellépését.

Frissítés: A Budapesti Rendőr-főkapitányság közleménye szerint a rendőrök nem teperték a földre Komjáthy Imrét. A nyilvánosságra került videófelvételeken dulakodás látszódik a rendőrök és a politikus között, majd az, hogy Komjáthy a földre kerül.