Rendőrök rohamozták meg az Easyjet egyik gépét Ferihegyen

Magyar rendőrök megrohamoztak egy EasyJet-gépet a budapesti nemzetközi repülőtéren, mert egy brit férfi furcsán, agresszívan viselkedett. A férfit eltávolították a repülőgépből, de annak a probléma miatt kényszerleszállást kellett végrehajtania.

2023. április 1., 09:12

Szerző:

A gép Manchesterben szállt fel, az úti célja Antalya volt, de nem tudta elérni a tengerparti várost, írja a Daily News Hungary.

A The Star  brit hírportál szerint az utasok két órát töltöttek a földön Budapesten, mert járatuk kényszerleszállást hajtott végre. A lépésre egy férfi agresszív viselkedése miatt volt szükség.

David Hector, aki családjával együtt utazott a fedélzeten, a lapnak elmondta, hogy „a férfi túl sokat ivott, és agresszívvá vált a légiutas-kísérőkkel szemben. A járatot át kellett irányítani Budapestre kényszerleszállás miatt, a helyi rendőrség a kifutópályán várta őt”. Hector úr rögzítette, amikor a magyar rendőrök megrohamozták a gépet, hogy elvigyék a rendbontó utast. Ő és utastársai éljenezték a rendőröket. Az akció után a gépet feltankolták, és kétórás késéssel folytathatta útját a török Riviérára.

Az EasyJet szóvivője közleményben megerősítette a kényszerleszállást. „Az EasyJet megerősítheti, hogy a március 27-én Manchesterből Antalyába tartó EZY2139-es járatot Budapestre irányították egy rendbontóan viselkedő utas miatt, akit a rendőrök elfogtak. Az EasyJet légiutas-kísérő személyzetét arra képezték ki, hogy minden helyzetet felmérjen és értékeljen, valamint gyorsan és megfelelően cselekedjen annak érdekében, hogy a járat és a többi utas biztonsága semmilyen körülmények között ne kerüljön veszélybe. Bár az ilyen incidensek ritkák, nagyon komolyan vesszük őket, és nem tűrjük a bántalmazó vagy fenyegető viselkedést a fedélzeten. Az utasok és a személyzet biztonsága és jóléte mindig az EasyJet prioritása." 

(Kiemelt képünk: Az EasyJet légitársaság G-EZFP lajstromszámú, Airbus A319-111 típusú utasszállító repülőgépe végez leszállást a Liszt Ferenc Repülőtér 2-es kifutópályáján. MTVA/Bizományosi: Máté Attila)

Tegnap 20:38

Kaposvárra hozza legnagyobb európai gyártóegységét a kínai Jiecang, a lineáris hidraulikus szerkezetek előállításával foglalkozó vállalat mintegy 25 milliárd forintos beruházásával 200 új munkahely jön létre a városban – közölte szerdán Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter.