Rendkívüli hírrel lepte meg a Fidesz a Kádár-rendszer ügynökeit

2018. március 20., 21:38

Szerző:

Bár Orbán Viktor miniszterelnök 2012-ben még arról beszélt, hogy az új alkotmány megteremti a lehetőséget a kommunista örökség nem ismert részének a feltárására, a Szita Károly kaposvári polgármester körül kitört botrány után a Fideszt elkezdte látványosan nem érdekelni a politikusai esetleges ügynökmúltja – derül ki a Hír TV összeállításából. A hírtelevízió több fideszes politikust is megkérdezett az ügyről. L. Simon László azt mondta, 

„a rendszerváltás után három évtizeddel, nem lehet úgy, hogy boszorkányt üldözünk”,

Révész Máriusz úgy nyilatkozott, 

„harminc év alatt sok mindenki, sok mindent letett az asztalra, és szerintem (...) biztos, hogy mindenkinek a saját lelkiismeretével kell elszámolni,”

azt pedig, amit Tessely Zoltán, Bicske volt polgármestere, a Fidesz helyi képviselő-jelöltje mondott, szó szerint idézzük:

T. Z.: – Tudja, hogy mivel foglalkozom? Hogy antikommunista pártként, ez a választás szóljon arról, hogy befejezzük a rendszerváltást, és az MSZP nem kerül be a parlamentbe.

HTV: – De a rendszerváltást úgy fejezik be, hogy a soraikban 3/2-es ügynökök vannak?

T. Z.: – De most miért mondja ezt?

HTV: – Mert hivatalos dokumentumok támasztják ezt alá.

Fotó: MTI/Varga György

T. Z.: – Ön valami olyasmiről beszél, amiről én elmondtam önnek, hogy semmiféle információm nincsen.

HTV: – Na jó, de ha felmerül ilyen információ, akkor nem gondolja, hogy a rendszerváltást befejezendő, ennek utána kéne néznie?

T. Z.: – Nem érti meg, hogy számomra nem merült fel ilyen információ?

Nem tud valami értelmeset kérdezni? Kérdezzen valamit ami ide illik.

Egy kicsit elemelkedik a hétköznapi élettől. Most adtunk egy kilátót, gyönyörű panorámával a nagyszerű magyar tájra, amit szeretnénk megőrizni magyarnak. Kérdezzen már valami értelmeset! Viszlát!

Szita Károlyról az egykori állambiztonsági kartonja alapján a Magyar Nemzet írta meg, hogy 1980-tól 1989-ig III/II-es ügynök volt, és még a családjáról is írt jelentéseket.  Az ezzel kapcsolatos kérdésekre a politikus érdemben azóta sem adott választ.

Ungváry Krisztián történész szerint a Fidesz parlamenti frakciójában hozzávetőlegesen fél tucat egykori ügynök ülhet.

Olyan szabályokat akartak bevezetni a koreaiak által vezetett iváncsai akkumulátorgyárban, ami kiverte a biztosítékot a magyar munkavállalóknál. Nem mondják meg, mi az oka, ha rosszul lesznek a dolgozók a munkahelyükön, a szigorú biztonsági előírásokra viszont nagyon odafigyelnek, a telefonok kamerája le van takarva, amit a biztonsági szolgálat ellenőriz is. A Házon kívülnek az iváncsai akkumulátorgyár két dolgozója mesélt arról arc és név nélkül.

Magyarországon tavaly 115 ezer 65 évesnél idősebb magyar dolgozott a nyugdíj mellett. A legtöbben a feldolgozóiparban tevékenykedik, de a kereskedelemben és gépjárműjavításban is szép számmal dolgoznak az idősek.

Május 1-jén a délutáni órákban 24 Celsius-fok körüli csúcshőmérsékletre van kilátás. A hét második felében változékonyabbá válik az időjárás, többfelé kell élénk, erős szélre és esőre készülni, emellett kissé visszaesik a hőmérséklet is – derül ki a HungaroMet Zrt. előrejelzéséből, amelyet vasárnap juttattak el az MTI-hez.