Rendkívüli hír – fürdési tilalmat rendeltek el a Velencei-tó egyik strandján

A Fejér Megyei Kormányhivatal rendszeres hatósági ellenőrzése során, határétéket meghaladó szennyeződést mért a Panoráma Partszakasz Pisztráng úti Strandon a Velencei-tónál – közölte a kormányhivatal.

2022. augusztus 6., 11:16

Szerző:

Mint írják: a strandon a fürdőzők egészségének megóvása érdekében – a jogszabályi előírásokat betartva – fürdőzési tilalom elrendelésére került sor. A kormányhivatal folyamatosan vizsgálja a strand vizének minőségét. Amint az az előírásoknak megfelelő minőségű, a hatóság a tilalmat haladéktalanul feloldja.

Hozzátették: A Velencei-tó további strandjain a víz minősége megfelelő, fürdőzésre alkalmas.

(Kiemelt képünk illusztráció. Fiatalok fürdenek a Velencei-tóban az Egyetemisták és Főiskolások Országos Turisztikai Találkozójának (EFOTT) első napján Sukorón 2022. július 13-án. MTI/Vasvári Tamás)

Tegnap 21:15

A háború és a brüsszeli szankciók okozta energiaválság miatt a kormány kiviteli tilalmat rendel el az energiahordozókra, így a tűzifára is. Az energia-ellátásbiztonság szempontjából stratégiai jelentőségű tűzifa külföldre történő kivitelét a kormány kontroll alatt tartja, szükség esetén korlátozni is tudja és elővásárlási jogával is élhet, közölte Nagy István agrárminiszter a Magyar Közlönyben megjelent rendelettel összefüggésben.

Tegnap 19:56

Új villamosjáratot indít a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) szombaton, a 2B jelzésű villamos Pesterzsébet és a Jászai Mari tér között jár majd. A pesti fonódó villamosfejlesztés részeként induló járat átszállás nélkül tesz elérhetővé három metrójáratot a XX. kerületi lakosoknak.