Rendkívüli – Háborús veszélyhelyzetet hirdetett a kormány

A rendelet kedd éjféltől lép életbe. 

2022. május 24., 17:41

Szerző:

„A világ egy gazdasági válság küszöbén áll. Magyarországnak ebből a háborúból ki kell maradnia és megkell védenie a családok anyagi biztonságát. Ehhez mozgástérre és azonnali cselekvőképességre van szükség. A kormány az Alaptörvényben biztosított jogával élve ma éjféltől (kedd) kihirdeti a háborús veszélyhelyzetet” – mondta el Orbán Viktor egy rendkívüli bejelentésében a Facebookon.

Az új módosítás lehetővé teszi a kormánynak, hogy azonnal reagáljon, és minden lehetséges eszközzel megvédje Magyarországot és a családokat – mondta. 

További tájékoztatást szerdára ígért a miniszterelnök. 

(Kiemelt kép: Orbán Viktor magyar miniszterelnök informális találkozón vesz részt az európai szociális csúcstalálkozó keretében, a portói Palacio de Cristal-ban, 2021. május 8-án. Fotó: Jose COELHO / POOL / AFP)

Ausztria panaszt emel az Európai Bíróságnál az Európai Parlament szerdai döntése miatt, amellyel az uniós képviselőtestület plénuma az Európai Bizottság előterjesztésére a nukleáris- és földgázenergiát „zöld és fenntartható” átmeneti energiaforrásnak minősítette – jelentette be az osztrák környezetvédelmi, energiaügyi és innovációs miniszter.

Tavaly ilyenkor 90 centiméter volt a tó vízállás, ez ma már csak 76 centiméter. Az agárdi vízmérce szerint a tó vízszintje naponta csaknem 1 centivel csökkent az elmúlt héten.