Rendkívüli – Háborús veszélyhelyzetet hirdetett a kormány

A rendelet kedd éjféltől lép életbe. 

2022. május 24., 17:41

Szerző:

„A világ egy gazdasági válság küszöbén áll. Magyarországnak ebből a háborúból ki kell maradnia és megkell védenie a családok anyagi biztonságát. Ehhez mozgástérre és azonnali cselekvőképességre van szükség. A kormány az Alaptörvényben biztosított jogával élve ma éjféltől (kedd) kihirdeti a háborús veszélyhelyzetet” – mondta el Orbán Viktor egy rendkívüli bejelentésében a Facebookon.

Az új módosítás lehetővé teszi a kormánynak, hogy azonnal reagáljon, és minden lehetséges eszközzel megvédje Magyarországot és a családokat – mondta. 

További tájékoztatást szerdára ígért a miniszterelnök. 

(Kiemelt kép: Orbán Viktor magyar miniszterelnök informális találkozón vesz részt az európai szociális csúcstalálkozó keretében, a portói Palacio de Cristal-ban, 2021. május 8-án. Fotó: Jose COELHO / POOL / AFP)

Új program indítását tervezi a kormány, amelynek keretében ösztönözni fogják a magyar vállalkozások külföldön keletkezett profitjának hazai befektetését a kapacitásaik bővítése érdekében – jelentette be Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter csütörtökön Oslóban.