Rejtélyes macskagyilkosságok sokkolják a János kórház betegeit

2017. november 15., 12:39

Szerző:

Több tucat macska élte vígan a maga valahányadik életét a budapesti Szent János Kórház területén évek óta. Az ápolók etették, a betegek imádták a már-már terápiás állatokként tartott  jószágokat. A jelek szerint nem mindenki nézte ezt jó szemmel,

rejtélyes eltűnésekről és gyilkosságokról beszélnek az intézmény falai között.

„Csaknem három éve tűntek fel a macskák először, amikor az osztá­lyunk is ideköltözött. Aztán egyre nagyobb számban jöttek esténként, jó falatok és simogatás reményében. Hamarosan megszokott rituálé lett az etetési ceremónia, boldogan és elégedetten vonultak kis titkos vackaikba jóllakottan. Tettünk rájuk bolhanyakörvet, és orvoshoz vittük őket" – mesélte a Borsnak Surmann Mária ápoló.

Fotó: pexels.com

Két hete azonban minden elromlott. A pszichiátriai osztály tizenhárom védencéből mára csak négy maradt.

Először Foltira figyeltek fel, feltűnt, hogy erős vérszaga van, és a szája is fekélyes, az Artúr nevű macskáról pedig már  egyértelműen kiderült, hogy megmérgezték – mesélte egy nő. Őt követték a többiek. A betegek vannak a legjobban felháborodva. Próbálnak utánajárni, mi állhat a rejtélyes macskafogyatkozás hátterében.

A Bors egyik forrása szerint az intézmény berkein belül még pénzjutalom is jár azokért a macskákért, akiket sikerül eltenni láb alól. A lap megkereste a kórházat is, de még nem kaptak választ a kérdéseikre.

Május 1-jén a délutáni órákban 24 Celsius-fok körüli csúcshőmérsékletre van kilátás. A hét második felében változékonyabbá válik az időjárás, többfelé kell élénk, erős szélre és esőre készülni, emellett kissé visszaesik a hőmérséklet is – derül ki a HungaroMet Zrt. előrejelzéséből, amelyet vasárnap juttattak el az MTI-hez.