Rajtvonalhoz álló csiga, kacsákkal fürdőző hód és rókával szemező macska is látható egy természetfotós pályázat képein – Galéria

2019. május 30., 16:39

Szerző:

Rókával szemező macska és kacsákkal fürdőző hód is szerepel azokon a nyertes természetfotókon, amelyek a Żubrówka Vodka Városi Természetfotós pályázatának nyertes természetfotóin láthatóak. Több mint 2000 pályamű érkezett a felhívásra, amelynek célja a város és természet harmóniájának, a városban élő természetnek a bemutatása volt. Az alkotók teljesen szabadon dönthettek a képekről, formai és technikai megkötések nélkül. Profi és amatőr fotósok is jelentkezhettek. Voltak, akik gyalog, autóval, biciklivel vagy rollerrel keresték fel a legalkalmasabb helyszíneket, és mutatták be a betondzsungelt megszakító színfoltokat – derül ki a pályázat kiírójának sajtóközleményéből.

Az előválogatás után 600 kép közül válogatták ki a nyertest. A fődíjat Jakab Tibor kapta, akinek a képén az előtérben egy fürdőző hód látható, a háttérben pedig Prága épületei.

– A fotót a nutriáról egy prágai utazás során készítettem. Már az autóból észrevettük, ahogy a kacsák összegyűltek a tóban, meg is álltunk, hogy csinálhassak néhány fényképet, és eközben figyeltem fel rá, hogy egy nagy tengeralattjáróként kiemelkedik a hód a vízből. Ez a pillanat szülte a képet – mesélte Jakab Tibor.

A nyertes képek közül mutatunk egy válogatást:

 

2024. május 7., 18:23

Az északkeleti és a délnyugati, nyugati tájakon erőteljes gomolyfelhő-képződés várható: ezeken a részeken egyre több helyen számolhatunk esővel, zivatarral, felhőszakadással.

2024. május 7., 17:09

Újabb pofont kaptak azok, akik hittek abban, hogy a gyermekvédelmi törvény valóban szigorodhat. A kormánypártok képviselője, Dunai Mónika előterjesztése szerint ugyanis a gyónási titok mentesülne a jelentési kötelezettség hatálya alól a gyerekbántalmazások esetében is. Azaz egy pap minden további nélkül eltitkolhatná, hogy egy pedofil elkövető bevallotta neki a bűnét.

2024. május 7., 15:31

Szerdától a benzin és a gázolaj nagykereskedelmi ára is tovább csökken. A benzin bruttó 5 forinttal, míg a gázolaj bruttó 4 forinttal fog kevesebbe kerülni.