Faképnél hagyta az RTL Klub stábját Rácz Zsófia helyettes államtitkár, de előtte azt bizonygatta, szívesen nyilatkozik

2020. augusztus 5., 11:35

Szerző: Árpási Bence

Ugyan a fiatalokért felelős helyettes államtitkár a legfiatalabb kormánytag, mégis

a legnagyobb fideszes kollégái nyomába lépett akkor, amikor nemes egyszerűséggel faképnél hagyta az RTL Klub stábját.

Emlékeztetőül: pár évvel ezelőtt ugyancsak az RTL Klub kamerája előtt alakított nagyot Kósa Lajos. A fideszes politikus villámgyorsan eltűnt a kamera elől, majd odafordult a riporterhez és megkérdezte: „Nem tudna valami olyan kérdést feltenni, amire pozitívan lehet válaszolni?”


Ugyan Rácz Zsófia még nem jutott el oda, hogy ilyen profin kezelje a helyzetet, mégis megmutatta,

vérében van az a műfaj, ami csak a majdhogynem legendás kormánypárti politikusoknak adatik meg.

A helyettes államtitkárt tavaly decemberben egy törvénymódosítás után nevezték ki, és azóta lényegében eltűnt a nyilvánosság elől. A Pedagógusok Szakszervezetének ifjúsági tagozatának hosszú hónapokat kellett várni, hogy találkozhasson vele.

Országjárása ugyan volt, de ezek a nyilvánosság kizárásával zajlottak és csak utólag, egy-egy közösségi médiában kitett poszt után lehetett megtudni, kikkel is konzultált. 
Az RTL Klub egy balatonfenyvesi rendezvényen filmezhette le először a politikust. Az összeállításban elhangzik, nem a tárcától érkezett meghívó az eseményről. 
– Azt az elvet vallom, hogy akkor nyilatkozok, akkor beszélek valamiről, miután már valamit letettem az asztalra. Jelenleg még a munka fázisa zajlik – nyilatkozta.

Hozzátette, „nekem nagyon erős küldetéstudatom van azzal kapcsolatban, hogy a fiatalok hangját képviseljem, az ő hangszórójuk legyek”.

Majd amikor arról érkezett kérdés, mit szól ahhoz, hogy törvényt módosítottak a kedvéért, akkor egyszerűen faképnél hagyta a riportert.

Íme a jelenet:

 

Szerencsére a Magyar Nemzet már jobban járt: a kormánylapnak sikerült vele interjút készíteni. Rácz Zsófia pedig készségesen válaszolt, és nem hagyta ott a beszélgetést.