Az Emmi 22 éves helyettes államtitkára országjáró körútra indult, mert meg akarja érteni a fiatalokat

2020. január 10., 22:05

Szerző:

Törvényt kellett módosítani ahhoz, hogy egyetemi hallgatóként megkapja a tisztséget, de Rácz Zsófia személyében az Emberi Erőforrások Minisztériumának szerda óta végre van egy 22 éves, fiatalokért felelős helyettes államtitkára is. Ő péntek este a Facebookon jelentette be, hogy országjáró körútra indul, amelynek az első állomása Érpatak lesz. 

Főnöke, Novák Katalin szerdán azzal ünnepelte Rácz Zsófia hivatalba lépését, hogy ő nemcsak érteni, hanem hallani is fogja a fiatalokat. Maga Rácz Zsófia az édesapja zenéjére hangolt imázsvideójában ennek éppen a fordítottjával jelentkezett be, azt állítva, hogy nemcsak hallani, hanem érteni fogja a korosztályát. Mindegy.

Ami egyébként a politikai nézeteit illeti, Rácz Zsófia nem idomul túl jól a kormánypárti mainstreamhez, az Európára leselkedő legnagyobb veszélynek ugyanis nem a terrorizmust, hanem azt az Oroszországot tartja, amely nyugati hírszerzési félelmek szerint kezd Oroszország trójai falovaként működni az EU-ban és a NATO-ban is.

A legmagasabb jövedelmű járásokban is hozzá lehet jutni a legmagasabb támogatáshoz, ha az igénylő keresete alacsony. Akár a 3,8 millió forintot is elérheti a támogatás összege, ha a felújítással sikerül 40 százalék fölé tornászni az energiamegtakarítást.