Puzsér a főpolgármester-jelöltéségről: Amit a gyengeségemnek látnak, pont azt érzem erőnek

2018. október 17., 18:15

Szerző:

Komolyan gondolja, hogy ott lesz a főpolgármesteri szavazólapon, de nem zárja ki, hogy egy-két hónappal a választás előtt visszalép, ha lesz esélyesebb jelölt, aki vállalja, hogy képviseli a programját – mondta Puzsér Róbert a 24.hu-nak adott interjúban.

Ahogy mondja, teljesen új referenciákat akar hozni a politikába, mert neki nincsenek haveri cégei, nem ebből akar meggazdagodni. Főpolgármesterként a szakmai ügyek döntő hányadát egy alpolgármester (helyesen: főpolgármester-helyettes) vinné, aki nem szakpolitikus, hanem civil szakértő. Példának Vitézy Dávidot említi, a Közlekedési Múzeum igazgatóját, de hozzátette, Vitézy a NER alkatrésze, nyilvánvalóan nem vállalná a megbízást.

Fotó: Youtube

Főpolgármesterként azt a vízióját szeretné megvalósítani, amelyben a Lánchíd sétálóhíd, éppúgy, mint a Károly híd Prágában vagy a Ponte Vecchio Firenzében. 

– Egy rossz vicc, hogy a Lánchídon ma is autók közlekednek. Az illiberális testvériség abban az értelemben máris megvalósult, hogy Budapest lett Európa Sanghaja. Szeretném a fővárost erről az útról visszafordítani

– tette hozzá.

Elmondása szerint készen áll arra, hogy főpolgármester legyen, de nem akar minden áron nyerni.

Arra a kérdésre, hogy van-e esély leváltani a jelenlegi főpolgármestert, ha több jelölt áll a fideszes Tarlós Istvánnal szemben, Puzsér azt feleli, hogy nincs több jelölt.

– Van Tarlós István, és vagyok én. Senki más nem jelentette be az indulását. Én vagyok az ellenzéki jelölt. Legfeljebb arról lehet szó, hogy az MSZP rám akar indítani valakit, és azt várják, hogy deklaráljam, részt veszek az előválasztásukon. Erre mondom, hogy ez nem ajánlat

– jelentette ki.

Hozzátette, ha a választás előtt egy–két héttel azt látja, hogy valamelyik hitelesnek látszó ellenzéki jelölt esélyesebb nála a főpolgármesteri címre, akkor visszalép a javára. Feltéve, ha a másik jelölt nyilvánosan aláírja, hogy teljesíti a Sétáló Budapest koncepcióját, Puzsér egyetlen programpontját.

– Egy Bod Péter Ákos, egy Jeszenszky Géza, egy Konok Péter javára vissza fogok lépni. Abba azonban nem megyek bele, hogy azok elő-castingoljanak, akik összehegesztettek három egymást követő kétharmadot a Fidesznek, ők szabjanak feltételeket nekem, és én az ő előválasztásukon méressem meg magam 

– jegyezte meg.

Tarlós István Puzsér jelöltségére megjegyezte, hogy nagyon kedveli Puzsér szatirikus műsorait, de a városvezetés egy másik szakma. A műsorvezető szerint azonban őt pont az teszi alkalmassá a pozícióra, hogy az eliten kívülről érkezik.

– Amit ők a gyengeségemnek látnak, én pont azt érzem az erőmnek

– állapította meg.

Tegnap 16:11

Május 1-jén a délutáni órákban 24 Celsius-fok körüli csúcshőmérsékletre van kilátás. A hét második felében változékonyabbá válik az időjárás, többfelé kell élénk, erős szélre és esőre készülni, emellett kissé visszaesik a hőmérséklet is – derül ki a HungaroMet Zrt. előrejelzéséből, amelyet vasárnap juttattak el az MTI-hez.