Pusztulat meleg van, 140 fokot mértek egy Pest megyei településen

Ilyen kánikulában még a tojás is kétszer megsül.

2021. július 8., 13:34

Szerző:

Hőkamerás drónfelvétellel térképezte fel a Magyar Közút Nonprofit Zrt., mekkora hőségben dolgoznak a munkások az utakon. Az M7-es autópályán szerdán épp aszfaltozási munkálatok folytak, amikor a felvételt rögzítették. Brutális hőmérsékletet mértek az aszfalt felett.

A hőség nem egyformán perzselte a jelenlévőket, míg a külső, fás környezetben alig több mint 36 fok volt, addig az aszfaltozás mellett már 50 fok felett volt a burkolat hőmérséklete, az aszfalt terítésekor pedig közel 140 fokot regisztráltak. Mint megírtuk, a hőségriadó egyébként éjfélig van érvényben. Müller Cecíliai országos tiszti főorvos harmadfokú, legmagasabb riasztást adott ki szerdán. Úgy tűnik, a hőség már aznap is lecsapott, de csütörtökön ugyanúgy lehet 40 fok. Ezen a napon a Közép-Dunántúlon, a Dél-Dunántúlon, a Dél-Alföldön extrém, a többi régióban nagyon erős lesz az UV-B-sugárzás. 

(Kiemelt kép: Hőkamerás felvétel a Magyar Közút munkatársairól, ahogy aszfaltot terítenek Kakucson 2021. július 7-én. Fotó: Magyar Közút Instagram-oldala)