Pótlóbusz közlekedik a 3-as metró helyett

A BKK közölte a részleteket. 

2022. január 23., 17:53

Szerző:

A Kőbánya-Kispestnél péntek éjjeli metróbaleset helyreállítási munkálatai miatt előre láthatóan a jövő héten hétköznaponként is pótlóbusz jár a 3-as metró vonalán a Határ út és Kőbánya-Kispest között – tájékoztatta a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) vasárnap az MTI-t.

A vonal déli szakaszán a metrószerelvények csak a Nagyvárad tér és a Határ út állomás között közlekednek 

– tették hozzá. Felidézték: a BKV Zrt. korábbi tájékoztatása szerint péntek éjszaka a M3-as vonal Kőbánya-Kispest kihúzó szakaszán baleset történt, amelyben senki sem sérült meg. A közlekedési vállalat jelenleg is vizsgálja az eset körülményeit. A baleset miatt január 24., hétfőtől változik a közlekedési rend a vonalon:

a helyreállítási munkák befejezéséig Kőbánya-Kispest állomást hétköznap is csak metrópótló autóbusszal lehet megközelíteni.

Ennek nyomán a 3-as metró csak az Újpest-központ és a Lehel tér közötti, valamint a Nagyvárad tér és a Határ út állomás közötti szakaszokon közlekedik – közölték.

A BKV szombaton az MTI-vel azt közölte: a 3-as vonal Kőbánya-Kispest kihúzó szakaszán, utasok által nem használt területen péntek éjjel két metrószerelvény ütközött, egy harmadik szerelvény pedig benn ragadt az említett területen. A rendőrség, a közlekedésbiztonsági szervezet és a BKV vizsgálja az eset körülményeit.

A keletkezett anyagi kár felmérése folyamatban van – írta a BKV.

(Kiemelt kép: Budapest, 2020. október 22. Népliget állomás a 3-as metróvonal szakaszán 2020. október 22-én. Fotó: MTI/Máthé Zoltán)

Tegnap 20:18

Október első hetében is folytatódik a nyugodt, túlnyomóan napos idő. Szerdán egy hidegfront szakadozott felhőzete vonul át az ország felett, kevés helyen lehet zápor, esetleg zivatar. A front mögött pár Celsius-fokkal visszaesik a hőmérséklet, de utána ismét melegedés kezdődik, vasárnap újra 21-26 Celsius-fok várható – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből.

Vendégmunkások elleni gyűlöletkeltéssel nem lehet legyőzni a gyűlölet kormányát – így reagált Donáth Anna a Potocskáné Kőrösi Anita „félmillió ázsiai migránsmunkásról” szóló sajtótájékoztatójára.