Újabb politikus dobta az MSZP-t a DK miatt

Mint a politikus írta, Dobrev Klára nagyon várja a vele való közös munkát.

2021. szeptember 20., 17:51

Szerző:

Klimon István, Kazincbarcika alpolgármestere a közösségi oldalán jelentette be hétfőn, hogy elhagyja a Magyar Szocialista Pártot (MSZP), és innentől a Demokratikus Koalícióban (DK) folytatja. „A mai napon úgy döntöttem, hogy bár sok szép emlék köt ehhez a közösséghez, elhagyom a Magyar Szocialista Pártot, és a DK-ban folytatom a politizálást” – írta.

Klimon annyival indokolta távozását, úgy látja, itt az ideje, hogy a jövőbe tekintsen, és azt tegye, amivel a legtöbbet tud segíteni a városának. „Ezt ma Dobrev Klárának, a DK miniszterelnök-jelöltjének is elmondtam egy kávé mellett, aki üdvözölt a csapatban, és biztosított róla, hogy nagyon várja a közös munkát. Ugyanaz maradok, aki voltam, és továbbra is mindent meg fogok tenni az itt élőkért a város alpolgármestereként” – tette hozzá.

Klimon nem az első politikus, aki a DK miatt szakít az MSZP-vel. Korábban két budapesti polgármester, a III. kerületeti Kiss László és a XVIII. kerületi Szaniszló Sándor is pártot váltott. Molnár Gyulát, korábbi MSZP elnököt pedig 2021-ben zárták ki a pártból, így DK-sként indult az ellenzéki előválasztáson.

(Kiemelt kép: Klimon István Facebook-oldala)