Újabb politikus dobta az MSZP-t a DK miatt

Mint a politikus írta, Dobrev Klára nagyon várja a vele való közös munkát.

2021. szeptember 20., 17:51

Szerző:

Klimon István, Kazincbarcika alpolgármestere a közösségi oldalán jelentette be hétfőn, hogy elhagyja a Magyar Szocialista Pártot (MSZP), és innentől a Demokratikus Koalícióban (DK) folytatja. „A mai napon úgy döntöttem, hogy bár sok szép emlék köt ehhez a közösséghez, elhagyom a Magyar Szocialista Pártot, és a DK-ban folytatom a politizálást” – írta.

Klimon annyival indokolta távozását, úgy látja, itt az ideje, hogy a jövőbe tekintsen, és azt tegye, amivel a legtöbbet tud segíteni a városának. „Ezt ma Dobrev Klárának, a DK miniszterelnök-jelöltjének is elmondtam egy kávé mellett, aki üdvözölt a csapatban, és biztosított róla, hogy nagyon várja a közös munkát. Ugyanaz maradok, aki voltam, és továbbra is mindent meg fogok tenni az itt élőkért a város alpolgármestereként” – tette hozzá.

Klimon nem az első politikus, aki a DK miatt szakít az MSZP-vel. Korábban két budapesti polgármester, a III. kerületeti Kiss László és a XVIII. kerületi Szaniszló Sándor is pártot váltott. Molnár Gyulát, korábbi MSZP elnököt pedig 2021-ben zárták ki a pártból, így DK-sként indult az ellenzéki előválasztáson.

(Kiemelt kép: Klimon István Facebook-oldala)

Tegnap 19:41

Magyar Péter, a Tisza Párt alelnöke és EP-listavezetője közzétette annak a szavazásnak a végeredményét, amelyen eldőlt, hogy kik és milyen sorrendben szerepelnek majd a párt listáján.

Tegnap 17:55

Tegyünk világos vállalást: amíg nemzeti kormány áll az ország élén, Magyarország nem lép be az orosz-ukrán háborúba senkinek az oldalán. De ha nem a Fidesz és a KDNP, ha nem a nemzeti erők kezében lenne a kormány, Magyarország már nyakig benne lenne a háborúban - közölte Orbán Viktor miniszterelnök pénteken, a Fidesz-KDNP európai parlamenti választási kampányindító rendezvényén a Millenárison.

Sikeres megállapodást követően adásvételi szerződést írt alá a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó Talentis Group Zrt., amelynek értelmében a zárási feltételek sikeres teljesülése esetén 100 százalékos tulajdonosa lesz Magyarország piacvezető kiskereskedelmi babaáruházláncának, a Brendon Holding Kft.-nek - közölte a Mészáros Csoport pénteken.