Előrelépés történt a kínai férfi ügyében, aki egy fővárosi COVID-osztályon késelt

A megtámadott 54 éves nő négy nap múlva halt meg.

2021. december 2., 08:45

Szerző:

Átadta az ügyészségnek a nyomozás iratait a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) annak a kínai férfinak az ügyében, aki megszurkálta betegtársát a Honvédkórház Covid 2-es intenzív osztályán. A megtámadott 54 éves nő négy nap múlva halt meg, írja az MTI.

A megalapozott gyanú szerint férfi egy kötszerollóval és egy érfogó ollóval szurkálta halálra mélyaltatásban fekvő betegtársát idén március 13-án. A 38 éves kínai állampolgár előzőleg egy másik beteget ütött és fojtogatott, majd az őt megfékezni próbáló kórházi személyzetre is rátámadt. A zavart férfit végül a biztonsági őrök fegyverezték le, majd a rendőrök előállították.

A férfit közfeladatot ellátó személy sérelmére, több ember sérelmére, védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett emberölés bűntett kísérlet, valamint súlyos testi sértés kísérletével gyanúsítják, az eljárás során nem tett vallomást – írja a police.hu.

Az igazságügyi elmeszakértők azt állapították meg az ügyben, hogy a gyanúsított kóros elmeállapotban szenved, illetve szenvedett a bűncselekmény elkövetésekor is. A bíróság elrendelte a férfi kényszergyógykezelését. A Budapesti Rendőr-főkapitányság Életvédelmi Osztálya a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte, az ügy iratait 2021. november 30-án megküldte az ügyészségre.

(Kiemelt képünk illusztráció: Budapest, 2021. április 1. Védőfelszerelést viselő ápoló a fővárosi Honvédkórház koronavírussal fertőzött betegek fogadására kialakított intenzív osztályán 2021. április 1-jén. Fotó: MTI/Balogh Zoltán)