Pókok tartják terrorban Tarnazsadányt

Az 1200 fős Tarnazsadány tava kiszáradt, aminek következtében rengeteg nagy méretű pók jött el a mederből.

2022. október 7., 17:17

Szerző:

Egy-két hete érkezett az első bejelentés, az esős időszakot követően viszont megszűnt a jelenség. A héten azonban ismét kisütött a nap, ezután többen is jelezték a tarnazsadányi tó körül élők közül, hogy a házuk bejáratánál, udvarán, sőt a lakásukban is megjelentek az óriási pókok – mondta a Blikknek Koczka Ferenc polgármester.

A szóban forgó óriási pókok valószínűleg Szongáriai cselőpókok, amelyek viszont védett állatok. A polgármester felvette a kapcsolatot a Heves megyei természetvédelmi osztállyal, hogy azonosítsák a pókokat, és mit lehet ellenük tenni. A cselőpók mérete akár a 8-10 centimétert is elérheti, csápjaival csípni is képes.

Ebben a videóban láthatjuk, hogy milyen és mekkora pókról van szó:

(Kiemelt kép forrása: Youtube)

Az előzetes adatok szerint márciusban 6413 gyermek született, és 10 524 ember halt meg; 2023 márciusához képest a születések száma 10, a halálozásoké 13, a házasságkötéseké 1,9 százalékkal csökkent – tájékoztatta a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) pénteken. Ez minden idők harmadik legalacsonyabb értéke, aminek meg is látszik az eredménye: egy városnyi lélekszámmal lett kevesebb Magyarország.