Pintér Sándor volt cége 1,8 millióért szállíthatja a Miniszterelnökség pénzét

2019. április 11., 19:29

Szerző:

1 787 400 forint értékű pénzszállítási szerződést kötött a Miniszterelnökség a 2010-ig Pintér Sándor belügyminiszter vezette Civil Biztonsági Szolgálat Zrt.-vel – vette észre a hvg.hu az Orbán-kormány honlapjára feltöltött szerződések egyikét. A megbízás egy évre, a 2019. január 1. és december 31. közötti időszakra szól. 

2018 decemberében derült ki, hogy a Civil Biztonsági Szolgálat Zrt. emberei is őrzik az MTVA Kunigunda úti székházát. ezt az mfor szellőztette meg, mégpedig azután, hogy a székház biztonságijai december 17-én kihajították a két független országgyűlési képviselőt, Hadházy Ákos és Szél Bernadett-tet az épületből. 

A Civil Biztonsági Szolgálatot 2001-ben alapították, 2010 -ig volt Pintér Sándor tulajdonában. Nagy közbeszerzési sikerszériát tudhat maga mögött, tavaly több mint 12 milliárd forintos árbevétel mellett 1,1 milliárd forint profitot termelt, amelyből a tulajdonosai 20 millió forintot fizettek ki osztalékként. Többnyire konzorciumban indul az MVM-től, a Szerencsejáték Zrt.-től, a Terror Háza Múzeumtól és a Magyar Nemzeti Vagyonkezelőtől is kapott megbízásokat,  Igazgatója Tasnádi László, aki Belügyminisztérium  rendészeti államtitkára volt 2016 végéig, és az Alkotmányvédelmi Hivatal, a Nemzetbiztonsági Szakszolgálat, a Szervezett Bűnözés Elleni Koordinációs Központ és a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága tartozott az irányítása alá.