Pintértől követelték az elküldött tanárok visszahelyezését

A tüntetők ígéretükhöz híven délután 3-kor a Kölcsey Ferenc Gimnáziumból a Belügyminisztérium Nádor utcai épületéhez vonultak, ahol nyílt levelet adtak át a belügyminiszternek. Ebben az elbocsátott tanárok visszahelyezését követelték.

2022. október 3., 19:28

Szerző:

Délután 3-órára a Belügyminisztérium Nádor utcai épülete elé vonultak a Kölcsey Gimnázium négy elbocsátott oktatója mellett kiálló diákok, tanárok, szülők és más tüntetők. A Mérce beszámolója szerint több száz fős tömeg indult el a VI. kerületi középiskolából a Nádor utcába, itt a négy oktató haladéktalan visszahelyezését követelő nyílt levelet átadták Pintér Sándornak, Maruzsa Zoltánnak és Hajnal Gabriellának.

„Egyértelműen ki kívánjuk fejezni jelen levelünkkel azt, hogy a döntést elfogadni nem tudjuk, visszautasítjuk, és annak mielőbbi jóvátételét, azaz a tanárok mielőbbi eredeti állásába visszahelyezését kérjük. Számunkra elsősorban ők tanárok és emberek, és azt pedig hadd mondjuk el, hogy elsősorban nem önmagukért, és nem a saját havi fizetésükért, hanem alapjogokért, hivatásrendjükért, gyermekeinkért, és még inkább távlatilag az oktatás jövőjéért felemelték hangjukat, arcukat adták mindezekért a célokért.” – fogalmaz a Mércének is eljuttatott nyílt levelük.

Hozzátették ehhez, céljuk érdekében hajlandóak az utcai tiltakozás mellett polgári engedetlenségre is, és kitartóan fognak szervezkedni, ugyanakkor levelük célja az, hogy elérjék a kormányzat enélkül is teljesítse követelésüket. A négy gimnáziumi oktató Marosi Beatrix tankerületi vezetőtől pénteken kapta meg rendkívüli felmondólevelét, véleményük szerint azért, mivel kijelentették, hogy részt vesznek a pedagógusok polgári engedetlenségi mozgalmában, és október 5-i akciónapján is.

(Kiemelt kép: Kölcseys tanárok és diákok vonultak a Belügyminisztérium épülete elé 2022. október 3-án. Fotó: Képkivágás a Mérce élő videójából)