Több csepeli és soroksári iskolának nem lesz igazgatója tanévkezdéskor

Pintér Sándor tárcája indoklás nélkül utasított el több pályázót, olyan intézményben is, ahol egy pályázó volt a pozícióra.

2022. július 18., 10:49

Szerző:

Hét iskolában írtak ki idén intézményvezetői pályázatokat Budapest XXI. és XXIII. kerületében, de csak egy esetben született eredményes pályázat, a többi hat intézményben minden pályázót indoklás nélkül elutasított a minisztérium – értesült a Népszava.

Emiatt három csepeli és további három soroksári iskolában igazgató nélkül indul el a tanév. A döntések meglepték az érintett tantestületeket, diák- és szülői közösségeket, különösen azokban az intézményekben, ahol az igazgatójelölt egyedüli pályázóként indult. A BM érdemi választ nem adott a lapnak az okokról, annyi derült ki, hogy egyes esetekben egy évre szóló megbízással mégis kinevezik az intézményvezetőt. A többi esetben helyettesítést rendelnek el.

Míg Pintér korábban rendet és fegyelmet ígért a közoktatásban, addig egyes érintett iskoláknak még nem jelent meg a 2022/23-as tanév rendje.

(Kiemelt képünk illusztráció. MTI Fotó: Komka Péter)

11:08

Az előzetes adatok szerint márciusban 6413 gyermek született, és 10 524 ember halt meg; 2023 márciusához képest a születések száma 10, a halálozásoké 13, a házasságkötéseké 1,9 százalékkal csökkent – tájékoztatta a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) pénteken. Ez minden idők harmadik legalacsonyabb értéke, aminek meg is látszik az eredménye: egy városnyi lélekszámmal lett kevesebb Magyarország.