Szakad a pénzeső: 25,7 milliárdot ad két sportcsarnokra és határon túli programokra Orbán Viktor

2020. május 21., 10:00

Szerző:

A szerda esti Magyar Közlönyből derült ki, hogy a Modern Városok Program keretében 11,28 milliárd forintot különítettek el a szegedi kézilabdacsarnok előkészítésére és felépítésére. A komplexumnak 2022-ben már állnia kell, mert a tervek szerint itt tartják majd meg a szlovák-magyar közös rendezésű kézilabda Európa-bajnokságot is  – írja a Népszava.

A tatabányai multifunkciós sportcsarnok-beruházásra 13,38 milliárd forintot kell elkülönítenie Varga Mihály pénzügyminiszternek, de került egy csinosabb összeg  „nemzetpolitikai célok” megvalósítására is: Vargának Gulyás Gergely kancelláriaminiszterrel együttműködve kell

egymilliárd forintot biztosítania a határon túli magyarok programjainak támogatása.

A három tételre 25,7 milliárd forintot szán a kormány a járványügyi vészhelyzet idején, mindhárom határozatot Orbán Viktor jegyezte.

12:15

Elgázolt egy embert a Balaton InterCity Háros állomáson vasárnap délelőtt, aki a helyszínen életét vesztette. Emiatt több vonat menetrendje módosul – tájékoztat a Mávinform közleménye.

11:52

A kormány számára kiemelt fontosságú a gondoskodás a nyugdíjasokról, az idősek biztonságáról – hangsúlyozta a kiemelt társadalmi ügyekért felelős miniszterelnöki biztos a Facebook-oldalára feltöltött videós bejegyzésben vasárnap.

 

07:56

Figyelmeztető előrejelzést adott ki a meteorológiai szolgálat Magyarország területére vasárnap éjfélig.