Péntektől teljesen megváltozik a 73-as troli útvonala

Fontos megállók maradnak ki.

2022. április 14., 15:48

Szerző:

A jelenleginél gyakrabban és új útvonalon, a Keleti pályaudvar és a Nyugati pályaudvar között jár a 73-as trolibusz április 15-től, péntektől, írja az MTI a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) közleménye alapján.

Azt írták, ezzel egy időben a járat számozása is megváltozik: az eddigi 73M helyett 73-as jelzéssel járnak a trolik; a BKK munkatársai felmérték az ügyfelek igényeit, ezt követően a szakemberek úgy módosították a járat ideiglenes útvonalát, hogy az a Nyugati pályaudvar környékén jelentősen javítsa a szolgáltatás színvonalát. A 73-as trolira április közepétől a Nyugati pályaudvarnál a 9-es busz megállójában is fel lehet szállni, valamint egy új megállót létesítenek a Váci úton a Balzac utca magasságában, a Westend bevásárlóközpont oldalában.

Azt is közölték, hogy

a rendkívül alacsony utazási igények miatt a járat április közepétől nem érinti a Nyugati pályaudvar és a Deák Ferenc tér közötti megállókat,

a Nyugati pályaudvar M (Podmaniczky utca) megálló után a Teréz körút-Váci út-Ferdinánd híd útvonalon haladva fordul vissza a Keleti pályaudvar felé. A kimaradó szakaszon a 9-es busszal, a 72M trolibusszal és az M3 jelzésű metrópótló buszokkal lehet utazni a továbbiakban. A 73-as trolibusz a korábbinál sűrűbben jár április közepétől, munkanapokon csúcsidőben tizenöt percenként indulnak majd a trolik.

(Kiemelt képünk illusztráció. Új Solaris-Skoda trolibuszok a jármű sajtóbemutatóján a BKV X. kerületi Zách utcai trolibuszgarázsában 2015. augusztus 27-én. MTI Fotó: Marjai János)

 

 

Ukrajna és Moldova mellett Grúziának is meg kellett volna kapnia az európai uniós tagjelölti státuszt, ennek elmaradása megmagyarázhatatlan, érthetetlen és Európa szempontjából is káros – szögezte le Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter pénteken Tbilisziben.