Péntektől többet kell fizetni a kutakon

Emelkednek a hazai üzemanyagárak.

2023. július 5., 17:13

Szerző:

A hét közepén nem változnak a hazai üzemanyagárak. Pénteken viszont kicsit emelkednek az árak a benzinkutakon. A benzin esetében az emelkedés mértéke bruttó 3 forint, míg a gázolajért bruttó 2 forinttal kell majd többet fizetnünk a kutakon – írja a holtankoljak.hu.

Így a hét második felében az alábbiak szerint alakulnak az átlagárak: 

95-ös benzin: 577 Ft/liter 

Gázolaj: 563 Ft/liter

(Kiemelt képünk illusztráció. Fotó: Jakub Porzycki / NurPhoto / NurPhoto via AFP)

 

Az Osztrák Szövetségi Vasutak (ÖBB) tájékoztatása alapján október 2-től (hétfőtől) október 26-ig, a hegyeshalmi fővonalon végzett felújítás jelenlegi fázisához igazodva több Budapestről induló és Bécsen túl közlekedő railjet xpress rövidebb útvonalon, csak Bécsig közlekedik. Az utazóközönség számára tehát továbbra is elérhetőek maradnak a railjet szerelvények mind belföldön, mind a külföldi szakaszon, de bizonyos járatoknál Bécsben másik vonatra kell átszállni.

Pert nyert a Greenpeace a Fertő tavi beruházásra 2023. májusában kiadott környezetvédelmi működési engedély ügyében. Az UNESCO október 2-án tart vizsgálatot a helyszínen és dönt a világörökségi terület veszélyes listára kerüléséről is.

A megbízólevél átadása Alekszandr Lukasenko államfővé választásának törvényesként való elismerését jelenti, miközben az Európai Unió nem fogadja el törvényesnek a három évvel ezelőtti választások eredményét.