Péntekig tart a pokol, 39 fok is lehet

Szerdán és csütörtökön még folytatódik a hőség. 

2021. június 23., 06:31

Szerző:

Túlnyomóan derült, napos idő várható, csupán az Északi-középhegységben lehet átmenetileg több a gomolyfelhő, amelyből délután egy-egy zápor, zivatar kialakulhat. Többnyire mérsékelt marad a nyugatias szél, élénk légmozgás, átmeneti szélerősödés főleg a Kisalföldön, illetve zivatar környezetében lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet többnyire 33 és 38 fok között alakul, de a Kisalföldön néhol csupán 31, 32 fok valószínű. Késő este 22 és 27 fok várható.

Szerdán és csütörtökön még folytatódik a hőség, akár 39 fok is lehet az ország egyes részein. Pénteken viszont nyugat felől megérkezik a hideg levegő első hulláma, akkor záporok, zivatarok is mérséklik majd a nagy meleget.
A hét végétől változékony, gomolyfelhős, napos időre számíthatunk záporokkal, zivatarokkal. Hűvösebbek lesznek az éjszakák és visszaesik a nappali felmelegedés mértéke is pár fokkal, átmenetileg megszűnik a hőség.

(Kiemelt képünk: Felfújható kerti medencében hűsíti magát egy férfi a hőségben Rákospalotán, 2021. június 19-én. Ezen a napon életbe lépett az országos tiszti főorvos által elrendelt hőségriasztás. MTI | Máthé Zoltán)