Pénteken és szombaton egy órával tovább jár a metró

2017. november 21., 18:54

Szerző:

Decembertől a pénteki és szombati éjszakákon a szokásosnál egy órával tovább, éjjel fél egyig közlekednek a metrószerelvények az M2-es és az M4-es vonalon. A szerelvények tízpercenként követik egymást –tájékoztat honlapján BKK. 

Fotó: Youtube

Budapesten az elmúlt években megváltoztak az éjszakai utazási szokások. Egyre mozgalmasabb az éjszakai élet, az elmúlt években pedig a fővárosba látogató turisták száma is emelkedik, ezért egyre többen használják a késő esti közösségi közlekedési járatokat, valamint az éjszakai buszokat. A tapasztalatok szerint az éjszakai szolgáltatás kihasználtsága különösen pénteken és szombaton nagy, amikor éjfél után is sokan utaznak a belvárosban – indokolta döntését a konglomerátum.

Érdekes az időzítés, ugyanis éppen a minap írhattuk meg, hogy Vitézy Dávid, a BKK korábbi vezetője ugyancsak a menetidő meghosszabbítását forszírozta egészen hasonló megfontolásokból, bár szerinte hétvégéken a metrónak egész éjszaka járnia kellene.

Tegnap 21:17

Megtörni látszik a kutasok ellenállása? Hétfő kora délutáni hatállyal a Mol az összes töltőállomásán 10 forinttal csökkentette az üzemanyagok árát, vagyis – nagykereskedelmi árváltozás híján – az árrését. 

A Szabad Európa kiperelte az autópálya-koncessziós szerződés mellékleteit, és kiderült, hogy 15-17 ezer milliárd forintba kerülhet az adófizetőknek az, hogy a kormány kiszervezte a hazai gyorsforgalmiút-hálózat nagy részét. Az üzletet elnyerő hét magántőkealapról kiderült, hogy négy Szíjj László, három pedig Mészáros Lőrinc kormányközeli üzletember százszázalékos tulajdonában van – írja a lap.

Kedden túlnyomóan derült, száraz időre van kilátás. Európa időjárását egy kiterjedt anticiklon befolyásolja. Napközben többfelé megélénkül, kedden a Dél-Dunántúlon időnként meg is erősödik a délkeleti, keleti szél.