VIDEÓ – Rengetegen tüntetnek a tankerület előtt

Több százan tüntetnek az Üllői úton, a Külső-Pesti Tankerület központja előtt. A Karinthy Frigyes Gimnázium tanárai személyesen veszik át a hivataltól az írásbeli feddést, ám a tankerület vezetője, Rábel Krisztina, korábbi fideszes politikus nem jelent meg. Cikkünk frissül!

2022. október 7., 09:31

Szerző:

Szerdán a kispesti Karinthy Frigyes Gimnázium 24 tanára vett részt a polgári engedetlenségben. A Külső-Pesti Tankerületi Központ ezt követően írásbeli figyelmeztést adott a tanároknak, utóbbiak viszont ezt most együtt, személyesen vennék át a tankerület vezetőjétől. Útjukra több száz demonstráló kísérte el őket: a tankerület Üllői úti épülete előtt, de még az út túloldalán is tüntetnek.

Hatalmas erőt ad ez a nagy kiállás, mondta a sajtónak Barta Beáta tanár. Ha a nekik szóló levélben figyelmeztetés van, akkor is folytatni akarják a tiltakozást, mert szerintük „nem lehet úgy tovább élni, hogy megmondják, mit csináljunk” – írja a Telex a tudósításában.

A lap információi szerint a tanárokat a kettesével engedik be, ahol zárt ajtók mögött vehetik át a nekik szóló figyelmeztetést.

Úgy tudni, hogy hogy a tanárok szándékával ellentétben nem Rábel Krisztina tankerületi igazgató fogadja őket (mint ismert, a tankerület igazgató a 2019-es önkormányzati választáson fideszes színekben indult a XX. kerületben, és egyéniben ugyan nem nyert, de listáról bejutott a képviselő-testületbe. Mire 2021. januárban tankerületi vezető lett, már lemondott a képviselőségről).

Üzenni próbált a tankerület, de a tanárok inkább személyesen mennek

A szerdai megmozdulás után Rábel Krisztina 24 lezárt, névre szóló borítékot nyújtott át a Karinthy Frigyes Gimnázium igazgatójának. Az igazgatótól azonban a tanárok nem vették át a leveleket, mondván a tankerület a munkáltató.

A 24.hu tudósítása szerint reggel nyolc órára az egyre nagyobb létszámúvá váló tömeg lezárta az Üllői utat az autósok elől, miközben többször is felcsendült a „a Rábel Krisztina, gyere ki”.

15:25

Sikeres megállapodást követően adásvételi szerződést írt alá a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó Talentis Group Zrt., amelynek értelmében a zárási feltételek sikeres teljesülése esetén 100 százalékos tulajdonosa lesz Magyarország piacvezető kiskereskedelmi babaáruházláncának, a Brendon Holding Kft.-nek - közölte a Mészáros Csoport pénteken.