Sírva közölte osztályával, hogy kirúgták

Nemes Mária volt az egyik tanár a nyolc közül, akit a Belügyminisztérium azonnali hatállyal kirúgott szerdán. Nemes éppen dolgozott, amikor megtudta, hogy őt is kirgúták.

2022. december 1., 14:20

Szerző:

Az ötödik óra utáni szünetben Berta Beát hívta a Telex és megkérdezték, hogy kirúgták-e. Azt sem tudta, hogy miről van szó. Akkor derült ki számunkra, hogy megjelent egy belügyminisztériumi közlemény, amiben az állt, hogy három fővárosi gimnáziumból nyolc tanárt kirúgnak. Nem tudtuk még a gimik nevét és természetesen a tanárokét sem. Így mentem be a hatodik órát megtartani – számolt be a közösségi oldalán Nemes Mária, a Karinthy Frigyes gimnázium egyik kirúgott tanára.

 Hatodik órája után közölték vele, hogy kirúgták, hetedik órában pedig az osztályának is el akarta mondani, hogy ne az interneten tudják meg a rossz hírt. 

„Senkinek nem kívánom azt az érzést. Bemenni az osztályodhoz és megmondani nekik, hogy gyerekek, nagyon sajnálom, de kirúgtak. Nem bírtam ki sírás nélkül, és ezt nagyon sajnálom. Nem a könnyeimet, hanem azt, hogy így kellett látniuk az osztályfőnöküket. De még jobban sajnálom azt, hogy ők sírtak. Az én könnyeim lenyelhetőek, de a diákjaim könnyei sebhelyként maradnak meg”

– írta.

Rendkívüli szünetet rendeltek el a Karinthy Gimnáziumban

Rendkívüli szünetet rendeltek el a budapesti Karinthy Frigyes Gimnáziumban azután, hogy az iskola hat tanárát elbocsátották polgári engedetlenség, vagyis a részvétel miatt a magyarországi pedagógusok hónapok óta tartó tiltakozó akcióiban.

Szerdán kora délután egy belügyminisztériumi közleményből derült ki, hogy három budapesti gimnáziumból összesen nyolc tanárt rúgtak ki polgári engedetlenségért. A hat karinthys mellett hasonló sorsra jutott a Vörösmarty Mihály Gimnázium egyik angol szakos tanára és az Eötvös József Gimnázium egyik biológia szakos tanára is.

(Kiemelt képünk illusztráció. Diáktüntetés az 1956-os forradalom kitörésének évfordulóján Budapesten, 2022. október 23-án. Fotó: Pásztor Csaba / 168.hu)