Pécsen valakik rendszeresen ellopják a fényvisszaverő zászlókat a zebráknál, hátha elüt valakit egy autó

2019. január 23., 14:19

Szerző:

Pécsen három veszélyes gyalogátkelőnél helyeztek el tavaly tavasszal láthatósági zászlókat a járókelők biztonságának érdekében.

Az eszközöket azonban sajnálatos módon időről időre ellopják.

Ebben a városban is többször történt az utóbbi időben gyalogosgázolás, a legtöbb esetről elmondható, hogy a hátterében valamilyen emberi mulasztás áll. Ez azt jelenti, hogy ezek a balesetek a szabályok betartásával megelőzhetőek lennének.

Nyugaton már elterjedt a gyalogoszászló használata a zebráknál, és ahol átkelés közben ilyet lengetnek az emberek, érezhetően kevesebb a baleset. Magyarországon is több városban kihelyeztek már ilyen fényvisszaverő lobogót – írja a Bama.

Fotó: Zászlót a veszélyes zebrákra!/Facebook

Dunaújvárosban egy filantróp civil tavaly novemberben láthatósági mellényeket helyezett el egy veszélyes kereszteződésnél, de azokat is ellopták. A férfi ezután úgy döntött, hogy mellények helyett zászlókat tesz ki, de a pécsi precedens után nincsenek illúzióink. 

 

 

Április 30-án az MBH Bank szerződést írt alá a Magyar Fejlesztési Bankkal, melyben megállapodnak arról, hogy a 2021–2027-es uniós fejlesztési ciklus lakossági hitelprogramjait elérhetővé teszik az MFB Pont Plusz lakossági hálózatukon keresztül. A hitelintézet a közvetítői feladatok ellátásának jogát konzorciumban nyerte el, nyílt közbeszerzés keretében, így az EU-s forrásokból a vállalkozásoknak szánt, már korábban bejelentett KKV Technológia Plusz Hitelprogram nulla százalékos kölcsönei április 30-tól, míg az otthonfelújítási program terméke várhatóan nyár elejétől lesz igényelhető a MBH Bank által üzemeltetett, 154 bankfiókban elérhető lakossági és vállalkozói MFB Pont Plusz pontokon.