PDSZ: Kásler Miklósnak mennie kell „az Emmi névre hallgató szörnyszülöttel” együtt

Kemény hangon reagált a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete a miniszter parlamenti felszólalására.

2021. március 18., 17:07

Szerző:

„Kásler alkalmatlan” címmel közölt írást a PDSZ a nedolgozzingyen.hu honlapon. A szervezet leírja, hogy a miniszternek a parlamentben négy kérdésre kellett volna válaszolnia:

  • Mennyibe került a Kréta rendszer, mennyibe kerül az adófizetőknek a fenntartása?
  • Beoltják-e a digitális munkarend során azokat a tanárokat, akik ezt igénylik?
  • Kompenzálják-e saját eszközeik beszerzéséért, megemelkedett költségeikért a pedagógusokat a szakszervezetek által javasolt 100 ezer forinttal?
  • Az otthon maradó szülőket segítik-e pótszabadsággal az online oktatás ideje alatt?

Ám szerintük Kásler válaszából csupán annyi konkrétum derült ki, hogy a kormánynak esze ágában sincs előbb beoltani a pedagógusokat.

Emlékeztettek: jelenleg több ezer intézményben működik gyerekfelügyelet, viszont meglátásuk szerint a munkát végzők egészsége nem érdekli a kormányt.

„Az ezeket működtető kollégák magukra, immunrendszerükre – és Kásler miniszter ars poeticája alapján – a tízparancsolatra vannak utalva a vírussal szembeni védekezésben” – írták.

Hozzátették: „Kásler alkalmatlan. És alkalmatlan az EMMI névre hallgató szörnyszülött is, ami nem csak az egészségügy és az oktatás érdekeinek hathatós képviseletére képtelen a kormányon belül, de ezen rendszerek legalapvetőbb működési feltételeinek biztosítását sem képes megszervezni. Alkalmatlanok azok is, akik e szörnyszülöttet etetik, akik hazugságait nap mint nap hajtogatják.Az EMMI-t szüntessék meg! Független oktatási minisztériumot!”

(Kiemelt kép: Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere az Egészséges Budapest Program koronavírus elleni védekezést támogató eszközbeszerzéseiről tartott online sajtótájékoztatójára érkezik az Emberi Erőforrások Minisztériumában 2020. január 18-án. Fotó: MTI | Máthé Zoltán)