A Fővárosi Törvényszékhez fordult a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete

A Fővárosi Törvényszék Munkaügyi Kollégiumához fordult a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete, mivel a kormány nem reagált a szakképzés sztrájkköveteléseivel kapcsolatban.

2023. január 24., 13:36

Szerző:

Orbán Viktor a pedagógus szakszervezet harmadik megkeresésére sem reagált a szakképzés sztrájkköveteléseivel kapcsolatban, így a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete (PDSZ) pénteken a Fővárosi Törvényszék Munkaügyi Kollégiumához fordult a még elégséges szolgáltatás mértékének megállapítása iránt indult nemperes eljárásban.

A bíróság végzése szerint egyeztetésre kijelölt miniszter legkésőbb 2023. január 25. 9 óráig elő kell terjessze az ellenkérelmet. Amennyiben pedig a kérelmezett ellenkérelmet nem terjeszt elő, a bíróság a rendelkezésre álló iratok alapján hoz határozatot ügyben – olvasható a végzésben.

A végzést a Fővárosi Törvényszék Munkaügyi Kollégiuma a Gazdaságfejlesztési Minisztériumnak mint képviselőnek küldi el.

(Kiemelt képünk illusztráció: A Fővárosi Törvényszék épületének, több ügyészség székhelyének a részlete a főváros V. kerületében, a Markó utcában. Fotó: MTVA/Bizományosi: Róka László)

Tegyünk világos vállalást: amíg nemzeti kormány áll az ország élén, Magyarország nem lép be az orosz-ukrán háborúba senkinek az oldalán. De ha nem a Fidesz és a KDNP, ha nem a nemzeti erők kezében lenne a kormány, Magyarország már nyakig benne lenne a háborúban - közölte Orbán Viktor miniszterelnök pénteken, a Fidesz-KDNP európai parlamenti választási kampányindító rendezvényén a Millenárison.

Sikeres megállapodást követően adásvételi szerződést írt alá a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó Talentis Group Zrt., amelynek értelmében a zárási feltételek sikeres teljesülése esetén 100 százalékos tulajdonosa lesz Magyarország piacvezető kiskereskedelmi babaáruházláncának, a Brendon Holding Kft.-nek - közölte a Mészáros Csoport pénteken.