A Fővárosi Törvényszékhez fordult a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete

A Fővárosi Törvényszék Munkaügyi Kollégiumához fordult a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete, mivel a kormány nem reagált a szakképzés sztrájkköveteléseivel kapcsolatban.

2023. január 24., 13:36

Szerző:

Orbán Viktor a pedagógus szakszervezet harmadik megkeresésére sem reagált a szakképzés sztrájkköveteléseivel kapcsolatban, így a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete (PDSZ) pénteken a Fővárosi Törvényszék Munkaügyi Kollégiumához fordult a még elégséges szolgáltatás mértékének megállapítása iránt indult nemperes eljárásban.

A bíróság végzése szerint egyeztetésre kijelölt miniszter legkésőbb 2023. január 25. 9 óráig elő kell terjessze az ellenkérelmet. Amennyiben pedig a kérelmezett ellenkérelmet nem terjeszt elő, a bíróság a rendelkezésre álló iratok alapján hoz határozatot ügyben – olvasható a végzésben.

A végzést a Fővárosi Törvényszék Munkaügyi Kollégiuma a Gazdaságfejlesztési Minisztériumnak mint képviselőnek küldi el.

(Kiemelt képünk illusztráció: A Fővárosi Törvényszék épületének, több ügyészség székhelyének a részlete a főváros V. kerületében, a Markó utcában. Fotó: MTVA/Bizományosi: Róka László)

Orbán Viktor miniszterelnök csütörtökön a Karmelita kolostorban kötetlen beszélgetésen fogadta a Mathias Corvinus Collegium (MCC) nemzetközi médiakonferenciájának külföldi előadóit, Orbán Balázs politikai igazgatóval, az MCC kuratóriumi elnökével közösen – tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.