Kisebb és drágább lesz a PB gázpalack a Mol-nál

Ejtik a 11,5 kilós palackot, helyette 10,9-es lesz, drágábban.

2022. augusztus 2., 08:50

Szerző:

A Mol levelet küldött a partnereinek, amiben arról írnak, hogy a 11,5 kg-os PB palackok helyére bevezetik a 10,9 kg kiszerelést a megnövekedett kereslet miatt – írta az Úgytudjuk.

A 11,5 kg-os palack árát a rezsicsökknetés szabályozta 5175 forintra. Viszont a 10,9-es palackra már nem vonatkozik ez a szabály, ezért 

7800 forintért fogják forgalmazni.

A portál megjegyzi, hogy Németh Szilárd korábban megjegyezte ezt a kiskaput, amire azt mondta, hogy hamarosan bezárul, ugyanis benyújt egy jogszabály-módosítási javaslatot. Ez viszont úgy tűnik ezidáig nem valósult meg, ezért a Mol is ezt az utat választja az árak emelésére.

A kisebb és drágább gázpalackokat augusztus 8-tól fogja forgalmazni a Mol.

(Kiemelt kép: Háztartási propán-bután (PB) gázpalackok a benzin és dízel üzemanyagokon kívül, autógázt, más néven LPG (Liquefied Petroleum Gas) is forgalmazó Prima Plus vállalkozás üzemanyagtöltő állomásán Kőbányán, a Maglódi úton. MTVA/Bizományosi: Róka László)

10:03

Pénteken időjárási szempontból is kettészakad az ország. A Dunántúlon heves viharokra, jégesőre kell számítani, az ország déli és középső tájain pedig 40 fokos hőség várható.