Parragh László: nincs napirenden a kata módosítása

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnöke szerint hamis látszatot kelt a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara elnöke.

2022. augusztus 6., 12:28

Szerző:

 

Parragh László, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) elnöke felhívja a figyelmet, hogy a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara hamisan kelti azt a látszatot, hogy a kisadózó vállalkozások tételes adójáról szóló 2020. évi XIII. törvény (kata tv.) gyors módosítása jelenleg napirenden van, ezzel megtéveszti az adóváltozásban érintett vállalkozásokat, akik így nem tudnak időben felkészülni a katából való kilépésre, és ezzel anyagi veszteség érheti őket – áll az MKIK közleményében, amit az Mfor.hu szemlézett.

Parragh László, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnöke szerint hamis látszatot kelt Nagy Elek. 

Mint írják, Nagy Elek, a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara (BKIK) elnöke hamisan kelti azt a látszatot, hogy a kisadózó vállalkozások tételes adójáról szóló 2020. évi XIII. törvény (kata tv.) gyors módosítása jelenleg napirenden van – jelentette ki Parragh László.

„Ezzel szemben a valóság az, hogy hiába fog az Országgyűlés a kata tv. módosítását napirendjére tűző ülést tartani a jövő héten, a kormánypárti képviselők várható távolmaradása miatt az Országgyűlés rendkívüli ülése minden várakozás szerint nem lesz határozatképes. Ennek következtében a jelenleg hatályos új kata-szabályok az idei év augusztusa és szeptembere folyamán biztosan érvényben maradnak. A vállalkozásokat ezért megtéveszti az, aki azt a látszatot kelti, hogy a jelenleg hatályos szabályok rövid időn belül megváltoznak” – közölte a Parragh-féle szervezet.

Egyúttal megjegyzik: természetesen a kamarai hálózat – szakmai tájékoztatás és a vállalkozásokat a döntésben segítő rendezvények szervezése mellett – a kata módosításával kapcsolatos észrevételeket is folyamatosan gyűjti, majd pedig a területi kamaráktól érkező javaslatokat az MKIK összegezve, egységes kamarai álláspontként továbbítja a kormány részére.

Ez egyben azt is jelenti, hogy a BKIK, bár az ország legnagyobb regisztrált vállalkozásokat tömörítő területi kamarája, de mégiscsak egyetlen területi kamara a huszonhárom közül, így a BKIK kata módosításával kapcsolatos szakmai javaslatából csak abban az esetben lesz országos kamarai álláspont, ha az az MKIK-hoz beérkezik és összegzés után a javaslatot az elnökség többsége változtatások nélkül támogatja – írják a közleményben.

(Kiemelt kép: Parragh László, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnöke beszél a Széchenyi Kártya Program legújabb termékeirol tartott sajtótájékoztatón Budapesten 2022. június 20-án.  MTI/Soós Lajos)

A sekély és melegedő élővíz nagyon hamar oxigénhiányhoz és így katasztrófához vezethet a halállomány területén, és úgy tűnik, már a lehalászás sem százszázalékos megoldást, a baj igen nagy.

A BRFK részletes választ küldött szerkesztőségünknek azzal kapcsolatban, mi is pontosan a sorsa a Szabó Bálint szegedi ügyvéd által belengetett budapesti gazdatüntetésnek. A rendőrség információi szerint a kért útvonalra már korábban bejelentett rendezvények miatt augusztus 20-ára nem kaptak területfoglalási engedélyt, de a tüntetést megtarthatják, csak éppen a belvárosba nem mehetnek be.