Interjú közben karambolozott Parragh László

A kata eltörlését szorgalmazó kamarai elnöknek nem lett baja. Az autót nem ő vezette.

2022. július 14., 12:35

Szerző:

Karambolozott a Klubrádiónak élő, telefonos interjút adó Parragh László, iparkamarai elnök. A kata adózás megváltoztatását szorgalmazó Parraghnak nem lett baja – írja a Blikk.

A Klubrádió Megbeszéljük című műsorában Parragh Lászlót a kata adózás változásáról kérdezték, illetve arról, hogy ha a katásokkal kiszúrnak, miért nem megy bele a kormány a globális minimumadóba, ami a nagyvállalatokat érintené.

Parragh azt mondta, „nem volt szerencsés év közben változtatni az adózási szabályokon, de szükség volt rá”.

Azt mondta, azért szorgalmazta a kata megváltoztatását, mert neki nemcsak a katásokat, hanem a többi munkaadót is képviselnie kell. Parragh szerint a saját vállalkozása is jobban menne, ha katásan számlázna be, de szerinte az ízléstelen lenne.

A kormány pedig azért nem fogadja el a globális minimumadó bevezetését, mert az az ország versenyképességét rontaná, elijesztené a befektetőket.

Az élő, telefonos interjú 18. perce után kicsivel – a műsor hangfelvétele itt hallgatható vissza – Parragh közölte, hogy beléjük jöttek. Először azt közölte, hogy fél óra múlva folytassák az interjút, de végül – mivel nem ő vezette a kocsit – belement, hogy még pár percig válaszoljon a műsorvezető kérdéseire. 

(Kiemelt kép: Parragh László, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnöke beszél a Széchenyi Kártya Program legújabb termékeirol tartott sajtótájékoztatón Budapesten 2022. június 20-án. MTI/Soós Lajos)

Felkaptuk a fejünket: az év lakóháza közönségszavazásán egy kisújszállási „mediterrán” családi ház lett az első, a magyar települések látványvilágának tipikus képviselője a kádári kockaházakat követő rendszerváltás utáni korban. Hogyan terjedt el, kik alakítják az építészeti közízlést, miért esik nagyon messze a tervezők stílusa a közönség igényeitől, miért fontos a telekméret, a kert, s miféle térkövezett zsákutcába vezet az utunk – ezekről beszélgettünk Tamáska Máté egyetemi tanárral, szociológus-műemlékvédővel, a város- és falukutatás, az építészetszociológia művelőjével.

Arra kéri Áder János, volt köztársasági elnököt az LMP, hogy ne csak szóban védje a természetet, vesse latba minden befolyását a védett erdők tarvágását lehetővé rendelet visszavonása érdekében.