Parfümöt akart lopni, az eladók rázárták az ajtót

A többszörös visszaeső tolvaj korábban sportszerben, whiskey-ben és mosóporkapszulában utazott.

2021. március 9., 09:49

Szerző:

Lopás vétsége miatt indult ügyben az Esztergomi Járási Ügyészség vádiratot nyújtott be azzal a többszörös visszaeső férfival szemben, aki a vád szerint dorogi és esztergomi üzletekből lopott, ám legutolsó cselekményekor a személyzet tetten érte, és bezárta a férfit az üzletbe – olvasható a vádhatóság honlapján.

A vádirat szerint a férfi augusztus 7-én az esztergomi üzletből egy 8 ezer forint értékű parfümöt lopott, majd szeptember 3-án visszatért, de már emelte a tétet: ezúttal 10 ezer forintos illatszert akart kicsempészni a boltból, az eladók azonban kiszúrták, lezárták az elektronikus ajtót, és felszólították a férfit, hogy adja vissza a parfümöt.

A férfi ezt megelőzően július 18-án egy dorogi üzletből kétszer whisky-t, másnap egy dorogi boltból mosóporkapszulát vitt el, egy harmadik dorogi boltból július 26-án, 28-án és július 29-én összesen 8 üveg whisky-t lopott,  csaknem 48 ezer forint értékben.

A férfi többszörös visszaeső: 2017-ben már elítélte a bíróság lopásért, három éves büntetéséből 2019-ben feltételes kedvezménnyel szabadult; tavaly augusztusban pedig sportszerek lopása miatt nyújtott be ellene vádiratot az ügyészség.

(Kiemelt kép forrása: ugyeszseg.hu)