Parancsba adták a baktereknek, hogy kapcsolják ki a saját pénzükön vett klímát, aztán azt, hogy inkább mégis kapcsolják vissza

2019. július 22., 11:37

Szerző:

Embertelen körülmények között kénytelenek dolgozni a MÁV-nál a bakterok: több őrhelyen még angolvécé sincs, a pokoli hőséget a szobi bakterház lakói pedig úgy küszöbölték ki, hogy maguk dobták össze a pénzt egy hordozható légkondícionáló berendezésre.

A mobilklímát azonban az épületek állagáért, kondíciójáért felelős MÁV-szakemberek lekapcsoltatták a dolgozókkal. arra hivatkozva hogy engedély nélkül rakták be a klímákat és szabálytalanul, a kéménylyukba kötötték be.

Nem sokkal ezután a MÁV közleményben reagált,

felháborította őket az eset, közölték, hogy a kollegialitás szabályait rúgta fel, aki ily módon kikapcsoltatta az őrhelyen a klímaberendezést.

Egyben utasítást is adtak, hogy még annak a hétnek a végéig állítsák helyre a klimatizálást az őrhelyen. Az ügyben belső vizsgálat is indult.

A hvg.hu úgy értesült, hogy azóta van ugyan klíma a szobi őrhelyen, csakhogy ugyanazt kötötték vissza, amelyet a bakterok saját pénzükön vettek, és amelyet először kitéptek a falból – írták.

A MÁV 2010 óta fejlődési pályán van, a végrehajtott fejlesztések bizonyítják, hogy a vállalatcsoport jó úton jár – tudatta az eskütételre összegyűlt friss vasutasokkal július közepén Tóth Péter, az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) közlekedésért felelős helyettes államtitkára.

 

Tegnap 16:11

Május 1-jén a délutáni órákban 24 Celsius-fok körüli csúcshőmérsékletre van kilátás. A hét második felében változékonyabbá válik az időjárás, többfelé kell élénk, erős szélre és esőre készülni, emellett kissé visszaesik a hőmérséklet is – derül ki a HungaroMet Zrt. előrejelzéséből, amelyet vasárnap juttattak el az MTI-hez.