Palkovics tárgyalni hívta Baranyit és Karácsonyt a Fudan Egyetem ügyében

Egészen pontosan "tájékoztatás céljából tartandó egyeztetés" a találkozó elnevezése. Baranyi azt várta volna, hogy bevonják őket a döntések előkészítésébe.

2021. május 10., 11:27

Szerző:

Palkovics László tárgyalásra hívja Baranyi Krisztina ferencvárosi polgármestert és Karácsony Gergely főpolgármestert. Egészen pontosan tárgyalás helyett inkább azért invitálta meg őket, hogy tájékoztatást adjon a Diákváros és a Fudan Egyetem terveiről - tudta meg az atv.hu.

Palkovics László május 17-re hívta meg Karácsony Gergelyt és Baranyi Krisztinát a Diákváros projekt megvalósításával és a Fudan Egyetem elhelyezésével kapcsolatos tájékoztatás céljából tartandó egyeztetésre. Baranyi már el is fogadta a meghívást, bár ahogy mondta "sok jóra nem számít." 

A ferencvárosi polgármester elmondta, azt várta volna, hogy már a döntéselőkészítésbe bevonják, eldöntött dolgokról ugyanis nehéz egyeztetni. Kiemelte: az egyeztetésen szeretnének tájékoztatást kapni a Fudan pontos helyszínéről, arról, hogy a Diákvárosban csak állami területen hogyan fér el. A városvezető szerint a legfontosabb kérdés, hogy mi lesz így a Diákváros terveivel, emellett a pénzügyi konstrukció és a több százmilliárdos kínai hitel részletei is érdekelnék őket, ahogyan az is, hogy ki fizeti majd az egyetem üzemeltetési költségeit.

(Kiemelt kép: MTI/Koszticsák Szilárd)