Újabb tüntetést tiltottak be Budapesten

A Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) megtiltotta egy gyűlés megtartását, amelyet a Hamász terrorszervezet és Izrael között folyó fegyveres konfliktus kapcsán jelentettek be – közölték a rendőrség honlapján szerdán, hozzáfűzve: alappal lehet attól tartani, hogy a rendezvény erőszakhoz vezetne.

2023. november 8., 12:39

Szerző:

A BRFK a police.hu oldalon azt írta, a gyűlést egy magánszemély jelentette be november 22-ére a II. kerületbe.

Kifejtették, hasonló megmozdulások Európa és a világ számos városában erőszakba torkolltak a közelmúltban, így alappal lehet attól tartani, hogy ez Magyarországon is veszélyeztetné a közrendet, a közbiztonságot és a jelenlévők testi épségét, ezért a Budapesti Rendőr-főkapitányság a gyülekezési jogról szóló törvény alapján megtiltotta a gyűlés megtartását.

A BRFK felhívta a figyelmet: a megtiltott gyűlésen történő részvétel szankciót von maga után.

A budapesti rendőrség az Izrael és a Hamász közötti fegyveres konfliktus kirobbanása óta már több hasonló rendezvényt megtiltott októberben.

(Kiemelt kép: Tüntetők "Free Palestinian" feliratú plakátokat tartanak a Place de la Republique téren a palesztinok támogatására szervezett nem engedélyezett tüntetésen Párizsban, 2023. október 12-én. Fotó: Dimitar DILKOFF / AFP)

 

A Szabad Európa megtudta, hogy egy uniós precedensítélet lehetőséget ad arra, hogy utólag is vizsgálni és korrigálni lehessen az emberek számára káros felvásárlásokat, akkor is, ha a kormány nemzetstratégiai kivételnek tart valamit. Egy ilyen per már le is zárult, a GVH-nak kötelező lesz vizsgálnia a Vodafone felvásárlását

Nem kicsit, nagyon: Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció (DK) elnöke nyílt levelet írt Magyar Péternek, amelyben kifejtette, hogy szerinte a Tisza Párt alelnöke egy tőről metszett fideszes politikus, aki ugyan új a politikában, de „régi, jól ismert fideszes szöveget nyom”.

Nettó 1 milliárd 893 millió 839 ezer (bruttó 2 milliárd 390,5 millió) forintos keretszerződést írt alá az állami Nemzeti Rendezvényszervező Ügynökség Zrt. a Lounge Event Kft. és a Visual Europe Zrt. kettősével március 11-én az Államalapító Szent István ünnepe alkalmából tartandó tűzijáték rendezvényszervezési feladataira -  tudta meg az rtl.hu